Når kokkelandsholdet og kokkene på Michelin-restauranten Ti Trin Ned kreerer kulinariske mesterværker, er det iført tøj fra fredericianske Kentaur. Men virksomheden er også selv klædt på til succes med en årlig vækst på cirka 15 procent.

I 1990 startede 24-årige Bernt Dahl Kentaur A/S op på ruinerne af det gamle Kentaur Konfektion ApS. I dag har virksomheden 60 ansatte på kontoret i Fredericia og beskæftiger ca. 600 ansatte på fabrikker i Vietnam, Serbien og Polen.

Men Kentaur ligger stadig i hjembyen Fredericia. Hovedkvarteret har dog måttet gennem hele 5 tilbygninger for at kunne huse den hastigt voksende forretning, der siden 2014 er vækstet med cirka 15 procent årligt og i henhold til strategien, vil denne vækst forsætte de kommende år.

”Der er måske andre områder i landet, der er mere kendt for tekstilindustri end her. Men i Trekantområdet bor vi enormt centralt og dør om dør med alle logistik- og transportvirksomhederne. Det er et stort plus for os. Vi har heller ikke problemer med at få den kvalificerede arbejdskraft, vi har brug for”, siger Allan Høgfeldt, Supply Chain Direktør.

Kentaur er specialister i arbejdstøj til blandt andet restaurationsbranchen, plejesektoren og fødevareindustrien. Tøjet bliver syet i Asien og Østeuropa, men designet og kvalitetstestet i det danske hovedkvarter. Og netop design har så stort fokus, at Kentaur blandt andet har designere, der tidligere har arbejdet i modebranchen. Det er en af forklaringerne på, hvorfor nogle af landets – og udlandets – mest trendy kokke bruger Kentaur.

”Vi laver tøj, der både er rart at have på, holder kvaliteten og ser smart ud. De forskellige fag ændrer sig jo hele tiden, og der skal vi følge med. For eksempel er kokkene i dag ikke forvist til køkkenet. De skal også vise sig ude blandt gæsterne – og det skal tøjet være designet til, siger Allan Høgfeldt.

Hos Kentaur ved de, at det ikke kun er bygningerne og produkterne, der skal geares til fremtiden. Det skal produktionen og processerne også. En større forretning kræver systemer, der kan klare mere komplekse forretningsgange. Og kunder med mere komplekse krav.

Lige nu er virksomheden blandt andet ved at implementere et system, der vil reducere leveringstiden væsentligt, ligesom den er i fuld gang med et større digitaliseringsprojekt