Slagter Chr. Vollstedt når ud i alle afkroge af Danmark fra adressen i Haderslev – senest også helt til Hong Kong. Placeringen i Trekantområdet, som er centralt beliggende til så mange markeder, vil familie-virksomheden aldrig forlade.

Da Christian Vollstedt startede som slagter i 1862, gik han fra gade til gade, fra hus til hus, for at sælge sine produkter. Siden 1896 blev der også solgt fra den faste adresse på Naffet, hvor forretningen stadig har hjemme – nu med femte generation Vollstedt bag disken.

Og med Vollstedt-pølser til salg mange andre steder i landet – bl.a. i Dansk Supermarkeds butikker og hos Kildegaard – Dansk Kødkvæg. Foruden i en ekstra butik, som i 2015 blev åbnet i samarbejde med Lagkagehuset i Kolding.

– Man er nødt til at turde noget. At prøve noget nyt og udvikle sig, forklarer Lone Vollstedt, der sammen med sin ægtemand Jacob Vollstedt driver familievirksomheden i dag.

Lone Vollstedt var sygeplejerske i 25 år, før Jacob overtalte hende til at blive bestyrer af butikken i Kolding, da den åbnede. Forklaringen var enkel:

– Det er alfa og omega, at vi selv er tæt på alle dele af forretningen. Det er de små ting, der gør forskellen, så vi kan blive ved med at have en indtjening, samtidig med at vi fastholder den høje kvalitet.

– Chr. Vollstedt har eksisteret længe, og vi har opbygget et kvalitets-brand. Det betyder, at vi modtager henvendelser – vi skal ikke altid selv tage initiativet for at finde nye forretningsmuligheder. Men det er afgørende, at vi aldrig slækker på kvaliteten, siger Lone Vollstedt.

Mens Lone bestyrer forretningen i Kolding, tager Jacob Vollstedt sig af produktion, logistik og salg hjemme i Haderslev.

Jacob ringer til borgmesteren

Kvalitet og forretningssans er nøglen til enhver velfungerende virksomhed.

Men samtidig skal omgivelserne også være i orden – domicil, logistik, rekruttering, rådgivning og så videre. Det er nok derfor, familien Vollstedt aldrig har overvejet at forlade adressen i Haderslev.

– Haderslev er centralt beliggende i forhold til alle markeder, der er relevante for os. De fleste af vores medarbejdere til pakkeri, transport og administration er lokale indbyggere. Det er kun slagterne, som kommer lidt længere væk fra. De er lidt sværere at finde. Men nu er vores egen søn lige blevet uddannet slagter, og han bliver en del af forretningen allerede i år, siger Lone Vollstedt.

Når Christian Vollstedt i de senere år har udvidet produktionsfaciliteterne med både nye bygninger og nye maskiner, har der også været let adgang til hjælp og støtte.

– Forholdet til kommunen har altid været et samarbejde. Det har aldrig været ”dem og os”. Jacob har jævnligt ringet til borgmesteren og bedt om et møde. Så sætter de sig og taler om tingene. Vi har også god kontakt med Haderslev Erhvervsråd, og det bliver jo endnu bedre, når der om kort tid kommer nyt erhvervshus, siger Lone Vollstedt.

Man skal turde tro på det

Som femte generation med sjette generation på vej, kan Christian Vollstedt læne sig op ad masser af traditioner og ad et uhyre godt ry i sin branche. Men Jacob og Lone Vollstedt gør samtidig en dyd ud af, at forretningen udvikler sig.

– Det bedste, vi har gjort i nyere tid, er at udvide forretningen med butikken i Kolding og at investere i nye bygninger og nye maskiner. Vi har turdet tro på det, og det har givet gevinst.

Vollstedts udvikling er sket i forretningens kendte omgivelser og miljø med samarbejdsorienteret kommune, Haderslev erhvervsråd og medlemskab af netværket omkring Sønderjyske Elitesport. Samt en privat rådgiver, som tillige kunne hjælpe med eksport-eventyret til Hong Kong, der også er af lidt nyere dato.

En perfekt cocktail af erhvervsvenlige institutioner og vilkår i Trekantområdets sydligste kommune, hvor Vollstedt er fuld af mod på at fortsætte ”i endnu 200 år.”

– Konkurrencen er ikke så hård, når man har et specialprodukt med et godt brand – og er hurtig til at rette ind og ændre, hvis kunden efterspørger noget nyt eller der kommer nye tendenser, siger Lone Vollstedt.