Billund – Legebørn med dybe rødder og stærke vinger

En trekant har flere spidser. Trekantområdet har en af sine i Billund – selvom det ikke ligger til de gæve jyder at råbe højt om det. Rådhuset prydes af et byvåben med rødder og vinger. For sådan er mentaliteten hos de djærve, arbejdsomme og kreative mennesker i Billund kommune.

Vingerne er symbol på to af Trekantområdets største og stærkeste virksomheder; Billunds internationale lufthavn og Lego, som hver dag tiltrækker højt kvalificeret arbejdskraft langt ud over kommunegrænsen.

Rødderne er et godt billede på den gennemgående mentalitet: Her har vi fødderne solidt plante i jysk hedejord. Men selvom indbyggerne ikke slipper overfladen, før vingerne bærer, er de hver dag med til at inspirere millioner af mennesker verden over. Mange af morgendagens ledere vil have fået innovation, skabertrang og iderigdom ind med legoklodserne i børneværelset.

Takket være Legoland, der årligt har mere end 1,5 millioner gæster, har Billund en plads i hjertet på flere generationer af børn og legesyge voksne. Og årtiers viden om, hvad der er skal til for at bygge fremtidens voksne, vil byen nu investere i sin ambition om at blive børnenes internationale hovedstad, Capital of Children, hvor verdens største kapaciteter inden for leg, læring og innovation inviteres til at lande i Trekantområdet.

Kommunens borgere er nogle af landets mest foretagsomme iværksættere. På den måde er skabt en tæt underskov af små- og mellemstore virksomheder i et erhvervsmiljø, hvor der er velvilje til investeringer, når man har en god ide.


Bosætningsguide

Marianne K. Thomsen

T +45 2269 2498
E mkt@billund.dk
W welcome2billund.dk