Når man kommer fra København kan man godt have lidt fordomme om at bo i en jysk landkommune. Men Marit og Søren Lehmann blev positivt overrasket – både over huspriserne og fritidstilbuddene.

Marit og Søren Lehmann har altid vidst, at de gerne ville have hus og have. Efter 5 år i København begyndte de at undersøge nettet for boliger på Fyn og i Sydjylland. De faldt for et hus i Vejen – en by, de ikke kendte meget til

”Vi var en smule bange for, at der var for gråt, kedeligt og småborgerligt”, siger Marit.

Marit og Søren Lehmann besluttede sig alligevel for at undersøge lidt mere om Vejen, og de fandt ud af, at de kunne få meget mere hus for pengene, end mange andre steder. Derudover var de positivt overraskede over at finde ud af, at byen både har to skoler, mange daginstitutioner, gymnasium, handelsskole og indkøbsmuligheder.

”I det daglige mangler vi ikke noget i forhold til en større by. Det, vi kan savne, er de kulturelle tilbud, der er i København. Men sådan et kulturelt udbud, som du får i København, får du jo ikke andre steder. Dog er der flere caféer i Kolding, som kun ligger et kvarter væk. Men efter vi fik børn, har det alligevel ikke været det, vi har brugt tid på,” siger Søren Lehmann.

Med motorvejen og jernbanen ligger Vejen også rigtigt centralt med mange arbejdspladser inden for køreafstand.

“Vi kan komme til Kolding på 15 minutter, og på en halv time er vi i Esbjerg. Før boede vi i Hvidovre, hvor det kunne tage op til en time at komme ind til Københavns centrum. Men herfra kan vi komme helt til Århus på godt en time”, siger Søren Lehmann.