Fredericia – Fæstningsbyen med de åbne porte

Det kan godt være, at Fredericia oprindeligt blev grundlagt som fæstningsby. Men helt fra begyndelsen har byen i langt højere grad været et fristed end en fæstning.

Oprindeligt var Fredericia kendt som tilflugtssted for folk fra forskellige trossamfund. I dag står byen med åbne arme overfor alle de mennesker, der hver dag gæster byen. Byens beliggenhed lige i hjertet af Danmark har været med til at gøre den til landets største konference-destination uden for København – godt hjulpet på vej af messecentret Messe C på 33.000 m2. Et mødested for mennesker og nye ideer.

Fredericia er også et trafikalt mødested – et knudepunkt for pendlere, for pakkepost og for gods. Tæt på motorvejsnettet og jernbanesporene, der forbinder Danmark på tværs. Og hjemsted for landets største erhvervshavn for gods

Byen er en traditionel industriby med mange store virksomheder. Kommunen huser blandt andet Carlsberg, Shell, Arla, Elektrolux og Dong Energy. Med udlægningen af Danmark C, som er landets største erhvervsudviklingsprojekt på 6 mio. kvadratmeter jord langs motorvejsnettet, er Fredericia klar til at tage imod endnu flere virksomheder.

Men Fredericia er meget mere end industri og god beliggenhed. Den gamle fæstningsby er omgivet af historiske volde, grønne skove og bynære badestrande. Og i de senere år taget hul på en række innovative byudviklingsprojekter – blandt andet omkring den tidligere industrihavn, hvor der nu skabes leverum til glæde for byens borgere.


malene-feddersen-bosaetning-fredericia-kommune