Kolding – Designet til vækst

I Kolding satser de benhårdt på innovation og design. Målet er at designe en stærk vækstkommune på iværksætteri, social udvikling og uddannelse.

Det kan godt være, man ikke kan spå om fremtiden. Men i Kolding designer de den.

Den gamle købstad er hjemsted for Designskolen, hvis elever i en årrække har udfordret den mere etablerede modeverden. Men for koldingenserne handler design om meget mere end korte kjoler og kunsthåndværk. Det er en måde at tænke på. At leve på. Og at udvikle brugbare og brugerorienterede løsninger på alverdens udfordringer.

Kolding har dybe rødder i industri – særligt transport, logistik, energi, fødevarer, maskiner samt jern- og metalindustrien. Desuden har Kolding motorveje og jernbanelinjer i alle retninger og en stor erhvervshavn. Kolding har en lang tradition for at udklække stærke iværksættere. Blandt andet er det en driftig koldingenser, der har sørget for, at fastfood-elskende folk i hele verden hurtigt kan bestille en pizza over websitet just-eat.

Kommunen, erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne har fælles fokus på at sikre næste generation af innovative iværksættere. Derfor bliver koldingensiske børn allerede i børnehavealderen introduceret til design, innovation og entreprenørskab, ligesom byens afdeling af Syddansk Universitet udbyder fag inden for design og innovation.

De ca. 3700 studerende er også med til at sætte deres præg på livet i byen, som siden Middelalderen har været en vigtig købstad. Det er den stadig. De 120 butikker i Jyllands største indkøbscenter, Kolding Storcenter, trækker handlende fra det meste af Jylland og Fyn.

Kolding er også hjemsted for flere store kulturinstitutioner. Deriblandt den historiske kongeborg Koldinghus, kunstmuseet Trapholt og teaterhuset Mungo Park, der er landsdelens mest producerende teater.International rekrutteringskonsulent  

Helle Kongsted Holm

T +45 7979 6670
E nholm@kolding.dk
www.kolding.dk