I Trekantområdet er du
tæt på alt det, der
betyder noget …

I Trekantområdet står livet aldrig stille. Her forenes landsbyens charme, nærhed og natur med storbyens mange muligheder.

Trekantområdet et af landets mest naturskønne områder med en lang kyststrækning samt bælte, fjorde, åer og skove, der indbyder til fiskeri, sejlads og cykelture. En del af vores byer ligger lige ned til vandet – eller i udkanten af store skovområder. Derfor er mange af vores indbyggere så priviligerede, at de bor i gå-afstand fra både badestranden, biografen og et pulserende byliv. Endda til halvdelen af, hvad du skal betale for samme antal kvadratmeter i storbyregion København.

Trekantområdet ligger i hjertet af Danmark med gode forbindelser til resten af landet. Det er her, at tog fra alle retninger krydser hinandens spor. At den danske motorvej deler sig mod nord, syd, øst og vest. Og her eventyrlystne danskere letter til fjerne, eksotiske destinationer. Vi tror på, at gode forbindelser er fundamentet for et godt liv. For os er en motorvej er ikke bare en vej. Det er også en hurtig vej hjem. I Trekantområdet er du tæt på hele din familie – uanset at den er spredt ud over hele landet. Eller hele verden.

Vores gode infrastruktur betyder også, at Trekantområdet er ét stort arbejdsmarked, hvor folk bor i én by og arbejder i en anden. Og skulle drømmejobbet ikke være blandt de cirka 200.000 muligheder i Trekantområdet, kan du på under en time nå Aarhus, Esbjerg og Odense – et opland med mere end 600.000 jobs. Vi er det sted uden for København, hvor du har adgang til flest arbejdspladser på en time.

Velkommen til Trekantområdet!

Vores kulturliv byder på masser af hverdagsoplevelser

– men vi har også oplevelser i verdensklasse

Mentaliteten i Trekantområdet er karakteriseret ved en unik iderigdom, handlekraft og skabertrang. Samt modet til at gøre tingene anderledes.

Det afspejles blandt andet i vores kulturliv, hvor vi har tradition for at prioritere ideerne – uanset om de kommer fra erfarne kulturfolk eller engagerede borgere.

Vores by- og kulturliv byder derfor på hverdagsoplevelser til både legebørn, læseheste og livsnydere, men også oplevelser i verdensklasse til blandt andre adrenalinjunkies, musikelskere og kræsne kunstkendere.

De seneste år er der desuden investeret mange kræfter og kroner i yderligere at styrke områdets kulturliv.

Image

I 2013 barslede Trekantområdet for eksempel med den første festuge på tværs af de syv kommunegrænser. Det er 10 dage med over 500 arrangementer – og en gigantisk smagsprøve på områdets kulturliv.

Og vi nøjes ikke med at skabe morgendagens kultur. Vi sår også frøene til fremtidens stjerner ved at understøtte og udfordre deres ideer og talent, så deres drømme bliver til virkelighed – til glæde for os alle.

Selvom hvér dag
er en fest i
Trekantområdet

- er der 10 dage om året, hvor vi giver den ekstra gas

Hvert år i slutningen af august er der festuge i hele Trekantområdet. 10 dage med mere end 400 tankevækkende, opsigtsvækkende og underholdende arrangementer inden for blandt andet kunst, musik, teater, dans, foredrag og børnekultur rundt omkring i de syv kommuner.

Trekantområdets Festuge er både folkelig og finkulturel. Den er én gigantisk smagsprøve på, hvad kulturlivet i Trekantområdet har at byde på – tilsat stærke nationale og internationale krydderier.

Helt særligt for Trekantområdets Festuge er en del af arrangementerne blevet til i et samarbejde mellem områdets borgere, foreninger og kulturinstitutioner, der er gået sammen på tværs af kommunegrænserne for at skabe et event til festugen. Ofte skabt til lige netop det sted, det foregår. It can only happen here.

Festugen 2019
Varighed: 10 dage
Datoer: 23/8 til 1/9
Tema: "Flyt dig"

Fremtiden er uvis - og den sker lige om lidt! Det uvisse fylder os med både forventninger, håb og frygt. Handler vi? Forandrer vi? Eller er vi gået i stå? Hvis vi bliver ved med at gøre det samme, sker der ikke noget nyt. Måske er vi nødt til at tvinge os selv til at revidere vores syn på verden – at flytte vores fokus.

Festugen 2019 opfordrer til bevægelse:

- over kommunegrænser
- over grænsen mellem livsanskuelser
- fra tanke til handling
- flyt dig fra lænestolen

Den overordnede tanke er, at vi tror på, at mennesker kan flytte sig. Og at vi i nogle aspekter af livet er nødt til at flytte os. Måske skal vi bare mindes om det en gang imellem.
www.trekantfest.dk
www.facebook.com/trekantfest

 

@trekantfest på Instagram: