Middelfart – Kommunen med det grønne image

Med naturskønne omgivelser og et stort fokus på miljøvenlige virksomheder og vækst, er Middelfart på alle områder en grøn kommune.

Middelfart betyder egentlig “farvandet man rejser mellem”. Og engang var Middelfart mest et sted, hvor rejsen over Lillebælt begyndte eller endte. Men i dag er kommunen blevet et populært sted at bosætte sig for både familier og virksomheder.

Populariteten skyldes ikke mindst kommunens beliggenhed. Omgivet af skov og Lillebælt – og alligevel lige ved motorvejen.

De gamle bindingsværkshuse er bevaret i Middelfarts bymidte. Men der er også blevet plads til nye ideer. Ikke mindst omkring det gamle havneområde, der i dag blandt andet huser KulturØen med biograf, bibliotek, turistbureau og restauranter på en lille ø med egen lystbådehavn. De senere år er flere nye lejlighedsbyggerier skudt op langs den fynske strandvej, og dét sammenholdt med den nærliggende natur og det livlige frilufts- og sejlsportsmiljø sender området højt op på ejendomsmæglernes fynske hitliste.

Men her tænkes også grønt, når det kommer til erhvervsmæssig vækst. Middelfart var den første fynske kommune til at komme med på holdet af særlige klimakommuner i Danmark. Kommunen har blandt andet forpligtet sig til at reducerer CO2 udledningen med 7 procent om året frem til 2019. Og kommunen støtter virksomheder, der bruger grøn teknologi.

Middelfart er allerede hjemsted for driftige virksomheder som Fiberline, United Shipping og Danbunkering, ligesom Stofas syddanske hovedsæde og THansens landsdækkende administration ligger på Lillebælts østlige kyst.

Hvert år er Middelfart vært for musikbegivenheden Rock Under Broen, der tiltrækker over 10.000 musikelskere fra det meste af landet.


anne-marie-klausen-bosaetning-middelfart-kommune

Bosætningskoordinator

Middelfart Kommune

Læs mere

+45 2240 0049
annemarie.klausen@middelfart.dk
www.flyttilmiddelfart.dk