back icon
Back arrow
Bosætning, kultur og events

Vi trækker internationale og nationale sportsevents til Trekantområdet

Trekantområdet har siden 2015 arbejdet fokuseret og proaktivt med at tiltrække større nationale og internationale sportsbegivenheder til området. Med en række succesfuldt gennemførte sportsbegivenheder og en solid pipeline af vundne værtskaber har Trekantområdet vist sin berettigelse som international eventdestination. Den foreløbige kulmination på Trekantområdets sportseventindsats har fundet sted i 2022 og fortsætter i 2023.

Trekantområdet har i 2022 budt den internationale sportsverden indenfor til en markant række af arrangementer:

Og i 2023 venter endnu et stort mesterskab i Vejen kommune:

Se listen af sportsbegivenheder som du opleve i Trekantområdet i 2023.


Se med i videoen her, hvor vi opsummerer, hvorfor Trekantområdet er en fremragende destination for events af enhver art.

Stærkt aktørsamarbejde

Flere af disse store events havde formentlig ikke fået øjnene op for Trekantområdet, hvis ikke aktørerne i Trekantområdet i fællesskab havde skabt en base af succesfuldt gennemførte sportsevents.

Skaber omsætning, oplevelser og opmærksomhed

Formålet med at tiltrække sportsevents til Trekantområdet er skabe vækst og attraktivitet på tværs af områdets syv kommuner. Helt konkret handler det om at generere omsætning i området, give lokalbefolkningen oplevelser og sætte Trekantområdet på landkortet. Sport på eliteplan er indbegrebet af dramaer, der vækker begejstring hos både udøvere og publikum. Store internationale mesterskaber har derfor bred folkelig appel og tiltrækningskraft. Trekantområdets værtskaber for markante sportsbegivenheder giver substans til fortællingen om Trekantområdet som Danmarks bedste sted at bo, leve og besøge. Derfor arbejder vi også fokuseret med at udnytte de synergier og perspektiver, der opstår i kølvandet på vores værtskaber.

Perspektiver i værtskaber: Stolthed, branding, udvikling

Den bevågenhed, der følger med værtskabet for større events, bidrager til den lokale stolthed og selvforståelse. Og de faktorer er afgørende for opfattelsen af Trekantområdet som et attraktivt sted at bo, arbejde, studere og drive virksomhed.

Værtskabet for større sportsevents gør værtsområdet kendt og anerkendt ude i verden, og giver nationale og internationale gæster en anledning til at besøge Trekantområdet. Det giver overnatninger, afledt forbrug og øget omsætning.

Derudover arbejder vi i Trekantområdet strategisk med at skabe langvarige effekter, efter sportsbegivenheden er vel overstået.

For eksempel ved knytte begivenheden an til:

  • Iscenesættelse af vores stedbundne kvaliteter
  • Synergier til turismen i Trekantområdet
  • Erhvervsmæssige kompetencer
  • Kommunale sundhedsindsatser
  • Internationalisering af eksportparate virksomheder
VM i Mountain Bike Marathon 2022 VM i Orientering 2022 VM i Kano/Kajak Marathon 2023 VM i Kørestolsrugby 2022 Tour de France Grand Départ 2022 Royal Run 2022
VM i Mountain Bike Marathon 2022 VM i Orientering 2022 VM i Kano/Kajak Marathon 2023 VM i Kørestolsrugby 2022 Tour de France Grand Départ 2022 Royal Run 2022

Operationel koordinering

Trekantområdets sport- og eventsekretariat er et fælles, centralt omdrejningspunkt, der koordinerer samarbejdet mellem de lokale, nationale og internationale aktører, der indgår i det offentligt-private partnerskab, som arbejder for tiltrækning af sportsevents.

Sekretariatets operationelle funktion sikrer:

• En proaktiv tilgang til tiltrækningssamarbejdet
• Et komplet billede af Trekantområdets samlede facilitetsudbud
• Let adgang til central og specialiseret support
• Rådgivning, analyse og evaluering – før, under og efter eventet
• Handling på at skabe udvikling i kølvandet på eventet

Samarbejdsparterne i Event-trekanten

Tiltrækningsindsatsen sker typisk i et samarbejde mellem aktørerne i ”event-trekanten”.

Det er et partnerskab mellem det pågældende nationale specialforbund, Sport Event Denmark og den lokale alliance bestående af værtsby, foreningsmiljøets frivillige kræfter og sport- og event sekretariatet under Trekantområdet Danmark.

Alle aktører i event-trekanten er afgørende samarbejdspartnere og gensidigt afhængige af hinanden.

Vejen VM vært for Marathon kano og kajak 2023

Verdensmestre i marathon kano og kajak 2023 bliver kronet i Vejen. Det er nu afgjort, at Vejen med Jels sø skal være vært for VM’et. Danmark vandt værtskabet foran fire stærke nationer Slovakiet, Ungarn, Kroatien og Kina.

Trekantområdet har international klasse

En perlerække af succesfulde, internationale sportevents afholdt i Trekantområdet taler deres tydelige sprog. Det samme gør en travl eventkalender for de kommende år, der blandt andet byder på afviklingen af fire verdensmesterskaber og en etapestart i verdens største cykelløb, Tour de France.

Evaluering: Trekantområdet har en unik position

En kvalitativ evaluering af Trekantområdets sportseventindsats viser, at Trekantområdet på blot fem år har opnået en position som etableret konkurrent til øvrige, danske sportseventdestinationer.

I evalueringen, der er udarbejdet på baggrund af interviews med specialforbund, foreninger og Sport Event Danmark fremhæves Trekantområdet særligt for:

  • Stærke foreningsmiljøer
  • Et varieret kvalitetsudbud af outdoor-faciliteter
  • God infrastruktur i form af stor hotelkapacitet og Billund Airport som international gateway
  • Attraktive og kompetente samarbejdspartnere