Når der bygges et topmoderne slagteri et sted i verden, er der stor sandsynlighed for, at produktionslinjerne er udviklet af SFK LEBLANC, der har hovedsæde i Kolding.

Virksomheden er en af verdens førende leverandører af højkvalitets slagte-, opskæringsog udbeningslinjer til slagterier og logistikløsninger til fødevareindustrien.

SFK LEBLANC har sine rødder i andelsbevægelsen, hvor de danske slagterier etablerede SFK (Slagterernes Fælles Køb) i 1931.

Med stigende fokus på slagteriudstyr i rustfri stål, blev SFK Maskin Fabrik etableret i Kolding i 1972. I 1986 overtog man firmaet Brøderne Frederiksen i Billund, som var specialister i galvaniseret stål og dannede dermed grundlaget for firmaet som leverandør af komplette anlæg.

Med stigende internationalisering og med fusion med G.E. Leblanc i Canada og senere med NAWI fra Holland, er SFK LEBLANC i dag et globalt foretagende med tilstedeværelse på samtlige betydende markeder i verden. Selv om virksomheden i dag er international med afdelinger i hele verden, har det stor betydning, at den danske afdeling ligger i et område med stærke traditioner inden for den rustfri stål- og fødevareindustrien:

– Når tingene skal gå stærkt, kan vi altid finde en lokal leverandør, som vi ved kan levere præcis, hvad vi vil have. Der er stor knowhow inden for lige netop vores område. Det er en stor fordel for os. Også når vi skal rekruttere medarbejdere, siger Jesper Gade, marketingansvarlig hos SFK LEBLANC.