Vejen – Højt til himlen og vide horisonter

Natur, historie og kultur smelter sammen i et af Danmarks allersmukkeste områder langs Kongeåen. I Vejen er der god plads – til både landbrug, produktion og distributionsvirksomhed.

Det er rigtigt, at der er højt til himlen i Vejen kommune. Det oplever de tusindvis af vandrere, fiskere og kano- og kajakroere, der hvert år begiver sig ud i områdets rige, historiske infrastruktur: Hærvejen og Kongeåen. Men det oplever også i overført betydning eleverne på landets ældste højskole i Rødding og den næste lige så traditionsrige Askov Højskole. Her dyrkes de vide horisonter på mere end én måde.

Mange af Vejens borgere lever også af naturen. En tredjedel af arbejdspladserne i kommunen er landbrug, og en anden stor bid er fødevarevirksomheder. Herunder verdens mest moderne kreaturslagteri, som Danish Crown opfører i Holsted, og som – ud over at bidrage med flere hundrede arbejdspladser – sætter en tyk streg under, at Vejen kommune er værd at komme til.

Placeringen op til store landbrugsområder betyder, at Vejen er hjemsted for andre store slagterier som Danmarks tredjestørste producent af svinekød Brørup Slagteriet og Skare Meat Packers, der specialiserer sig i oksekød. Samt hovedkontoret for SPF-Danmark, der er specialist inden for dyretransport.

De gode muligheder for at bygge stort i Vejen har senest ført til, at AGRI-NORCOLD har bygget Nordeuropas største frysehus i Vejen, ligesom der er plads til en række andre distributions- og grossistvirksomheder.

Vejen har en del indpendling. Men rygraden i området udgøres af en aktiv befolkning, der arbejder med både hænder og hoved i dagtimerne, men som i fritiden har enestående muligheder for at få oplevelser, motion og frisk luft i let tilgængelig natur.


 

Bosætningsguide

Ditte Maj Sjørslev

T +45 7996 6052
E ditms@vejen.dk
www.flyttilvejen.dk