back icon
Back arrow
Fakta & analyser

Trekantområdet opfattes som markant vækstskaber

Trekantområdet har siden vi første gang i 2014 lavede en imageundersøgelse, blandt et repræsentativt udsnit af den danske befolkning, været vurderet som en af de to bedste områder til at skabe vækst.

I sidste måling fra 2018 lå Trekantområdet faktisk som nummer et i spørgsmålet, mens området denne gang er rykket en enkelt plads ned som nummer to. Med 26% ligger Trekantområdet dog kun 2 procentpoint lavere end Hovedstadsområdet.

Aarhus, Odense og Aalborg ligger alle konsekvent væsentligt under Trekantområdet og Hovedstadsområdet. Det tyder derfor på, at Hovedstadsområdets og Trekantområdets image som vækstskabende er vedholdende og markant relativt til de resterende tre.

Hvilket af følgende byområder er efter din opfattelse bedst til at skabe vækst?

Et attraktivt sted at drive virksomhed

Kigger man på borgernes opfattelse af, hvor det er mest attraktivt at drive virksomhed, så ligger Trekantområdet konsekvent nummer to. Siden sidste undersøgelse i 2018 har området endda oplevet en stigning på 3 procentpoint. Det betyder, at der nu er 24%, som mener, at Trekantområdet er det mest attraktive at drive virksomhed.

Også i dette spørgsmål er det Aarhus, Aalborg og Odense, som ligger under Hovedstadsområdet og Trekantområdet med henholdsvis 11%, 3% og 2%.

Hvilket af følgende byområder er efter din opfattelse mest attraktivt at drive virksomhed?

Hver syvende ville vælge Trekantområdet hvis de skulle flytte i dag

Trekantområdet ligger også stabilt når det kommer til, hvor folk gerne vil flytte hen. Efter Hovedstadsområdet og Aarhus-området så er Trekantområdet det mest populære område at flytte til. Faktisk er området så populært, at hver syvende svarer, at de ville flytte til Trekantområdet, hvis de skulle flytte i dag.

Dermed er der også flere, som ville vælge Trekantområdet end både Odense-området og Aalborg-området, hvor henholdsvis 10% og 7% ville flytte hen.

Hvilket af følgende byområder vurderer du som mest attraktiv for dig, hvis du skulle flytte?

Image blandt erhvervsledere

Vi undersøger også, hvordan Trekantområdet opfattes blandt danske erhvervsledere. Her ligger Trekantområdet også nummer to på listen over, hvor det er mest attraktivt at drive virksomhed.

Har du lyst til at læse mere om undersøgelsen blandt erhvervsledere så klik på artiklen herunder.