Trekantområdet er
Danmarks
Produktionscentrum

Med 415.000 indbyggere og mere end 37.000 industrijobs er Trekantområdet landets vigtigste industriregion. En position, der blev grundlagt allerede i midten af 1800-tallet i røgen fra Fredericias jernstøberier.

Vi har en urokkelig tro på, at industrien også i fremtiden har en vigtig rolle at spille. Hvis den forstår at forny sig. Og det gør den i Trekantområdet.
Vores virksomheder klarer sig bedre end produktionsvirksomheder andre steder. Mange er specialister inden for et af de traditionelle industrierhverv. Men de er også specialister i udvikling. Mange af de traditionelle industrivirksomheder har udviklet sig fra ren produktion til også at sælge viden og designe løsninger.

Vi har flere industriarbejdspladser end landets tre største byer tilsammen. Det stærke udgangspunkt understøttes af beliggenheden lige i hjertet af Danmark samt den gode infrastruktur med motorveje, jernbane, industrihavn og international lufthavn i vores egen baghave. Optimale betingelser for ikke bare vores produktionsvirksomheder, men for hele vores erhvervsliv.

Mentaliteten i Trekantområdet er karakteriseret ved en unik iderigdom, virkelyst og skabertrang. En handlekraft, som har skabt nogle af landets mest succesfulde, selvstændige og innovative virksomhedsmiljøer – og ikke mindst fundamentet til, at vi er et af landets førende vækstcentre. En handlekraft, som til stadighed driver vores erhvervsliv ud i nye eventyr.

I Trekantområdet har vi til stadighed fokus på at skabe de rammer, der giver vores virksomheder de bedste forudsætninger for at gå styrket ud af morgendagens udfordringer. Derfor kan vi også i fremtiden kalde os for Danmarks Produktionscentrum.

7 erhvervsvenlige kommuner


Image
Image
Image
Image
Image
Vi har landets
bedste rammer
for vækst
I 2016 blev Trekantens CNC Teknologicenter indviet. Her kan de unge på industritekniker-uddannelsen prøve kræfter med de nyeste CNC-maskiner og robotter, så endnu flere unge fremover får øjnene op for uddannelsen. Foto: stampreklamefoto.dk

- og vi arbejder hver dag på, at de bliver endnu bedre.

I Trekantområdet spiller produktion en særlig rolle – og det er vi stolte af. Vi tror ikke på de medier og politikere, der spår produktionen ude af Danmark. Tværtimod har vi flere eksempler på, at vores virksomheder flytter produktionen hjem fra udlandet for at sikre kvalitet og ansvarlighed i hele værdikæden.

Men det kommer ikke af sig selv.

I Trekantområdet har vi derfor en bevidst politisk og økonomisk prioritering af at bidrage til, at vores produktionsvirksomheder har de bedste forudsætninger for at klare fremtiden – herunder for eksempel at skaffe kvalificeret arbejdskraft og udvikle produktionen til at klare sig på det globale marked.

Denne prioritering har resulteret i en række initiativer, der skal være med til at forny og styrke vores industrivirksomheder. Og der kommer stadig flere til.

Fordele


Overblik over rekruttering i hele området

Du skal kun henvende dig ét sted for at få adgang til kvalificerede medarbejdere i hele Trekantområdet. Jobcentrene samarbejder om både jobformidling og opkvalificering, hvilket giver et arbejdsmarked med færre flaskehalse.

Hjælp til fastholdelse af expats

Vores internationale community gør en aktiv indsats for at få vores mange internationale medarbejdere til at føle sig hjemme, så de bliver her i mange år.

Erhvervsservice med produktionsfokus

Du kan få fokuseret og intensiv rådgivning af vores erfarne erhvervskonsulenter, der har særlig viden inden for fremstillingsindustri.

Læs mere

Nem adgang til fremtidens medarbejdere

I Trekantområdet har vi 82 produktionsrettede uddannelser, så din virksomhed også i fremtiden kan få den nødvendige arbejdskraft.

Mulighed for din egen mentor

Hvis du har ambitioner om vækst, kan du få sparring og vejledning af et netværk af lokale erhvervsfolk, der kender til de udfordringer, du står over for.

En del af et større brand

Trekantområdet er kendt som landets vigtigste industriregion og et område i vækst. Alle vores virksomheder er en del af det stærke brand, Danmarks Produktionscentrum.

Picnic and guided tour around Gram Castle in Haderslev
Christmas "Julehygge" event in Billund

Der er mange erhvervsklima- undersøgelser

- og de peger alle vores vej


Trekantområdet er et godt sted at drive virksomhed. Og det er ikke bare noget, vi selv siger. Det gør vores virksomheder også.

Alle vores 7 kommuner klarer sig traditionelt godt i de forskellige erhvervsklimaundersøgelser, der årligt bliver lavet af for eksempel Dansk Byggeri og Dansk Industri. Det er vi ret stolte af.

Undersøgelserne viser også, at Trekantområdet klart er den storbyregion i landet med det bedste erhvervsklima. Faktisk skiller vi os positivt ud på alle punkter. Det er en udvikling, vi har tænkt os skal fortsætte.

Image
DI's sammenligning af storbyregionerne viser, at Trekantområdet har været klart bedre til at skabe fremgang i erhvervsklimaet end både Århus og Hovedstadsregionen – blandt andet fordi Trekantområdet har gjort en stor indsats for at forbedre den løbende kontakt med virksomheder.

Driv virksomhed fra hjertet af Danmark

- og få gode forbindelser til resten af verden


I Trekantområdet har vi et stort udbud af attraktive erhvervsarealer tæt på lige det, der er vigtigst for at sikre de bedste vækstbetingelser for din virksomhed.

Vi har både arealer på landet, i nye spændende havneområder – og midt i byen. Uanset hvad du foretrækker, er det lige ved motorvejs- og jernbanenettet samt tæt på den internationale lufthavn i Billund og landets største erhvervshavn i Fredericia.

Inden for 1 times kørsel fra Trekantområdet kan du nå Aarhus, Odense, Esbjerg og Flensborg og et opland med ca. 1,8 mio. indbyggere. Udvides radius til 2 timers kørsel, kan du endvidere nå København, Aalborg, Hamborg. Det giver vores virksomheder nogle klare fordele – bade i.f.t. logistik og rekruttering af kvalificeret arbejdskraft.

Image
Det bedste er, at den centrale beliggenhed er med i prisen. Lejepriserne for erhvervsejendomme i de største byer i Trekantområdet er ikke dyrere end i andre store byer. Tværtimod er de gennemsnitligt cirka 20 procent billigere end i Århus og 40 procent i København.

De syv kommuner i Trekantområdet har i alt 415.000 indbyggere og udgør hermed en slagkraftig pendant til henholdsvis Aarhus med 320.000 indbyggere, Aalborg med 203.000 indbyggere og Odense med 194.000 indbyggere.

Image
Image