back icon
Back arrow
Fakta & analyser

Stigende forskning og udvikling i Trekantområdet

Forsknings- og udviklingsansatte udgør en relativt lille andel af den samlede private beskæftigelse i Trekantområdet. Således var der i 2023 knap 2.500 årsværk for forsknings- og udviklingsansatte svarende til knap 2% af beskæftigelsen i Trekantområdet. Antallet er dog steget med hele 90% over de seneste 10 år. Denne markante stigning indikerer et stigende fokus på forskning og udvikling i erhvervene i området.

Forsknings- og udviklingsansatte i private brancher i Trekantområdet, årsværk

Andelen af arbejdskraften i private brancher i Trekantområdet, der er dedikeret til forskning- og udvikling er på niveau med Odenseområdet, men under de andre storbyområder. Dette skyldes bl.a. at nogle af de brancher, der står for en stor andel af beskæftigelsen i Trekantområdet er brancher med et lille fokus på forskning og udvikling - dette omfatter fx 'Handel & transport' samt 'Bygge & anlæg'.

En af de relativt forsknings- og udviklingstunge brancher, som fylder meget i Trekantområdet er industri- og forsyningsbranchen. Specifikt inden for industrien i Trekantområdet er der et relativt højt fokus på forskning og udvikling. Forsknings- og udviklingsaktiviteten i industrien, målt på antallet af forsknings- og udviklingsansatte, er højest i Hovedstadsområdet (særligt medicoindustrien trækker op her) og derefter følger Trekantområdet.

Forsknings- og udviklingsansatte i 2023, årsværk