back icon
Back arrow
Cases

Anders og Cecilie dyrker både familien og karrieren i Trekantområdet

Lad os bare være ærlige: Det var ikke kærligheden, der trak Anders og Cecilie Nissen til Trekantområdet i 2015. Det var jobmulighederne, beliggenheden og snusfornuften. Derimod var det netop de varme følelser, der drog Anders og Cecilie i favnen på hinanden et par år tidligere. For de to daværende ingeniørstuderende faldt for hinanden til ringridning i Aabenraa, hvor de var mødtes gennem fælles bekendte.

Dengang stod det ikke i kortene, at parret få år senere skulle slå sig ned, bygge hus, stifte familie og få job i Trekantområdet: Anders var fra Sønderjylland og læste til ingeniør i Aarhus. Cecilie var fra Nordsjælland og læste til miljøplanlægger på henholdsvis AAU og RUC, hvor hun boede i København.

- De første par år havde vi et langdistanceforhold, hvor vi pendlede på besøg hos hinanden i weekenderne, siger Cecilie Nissen.

Da studietiden nærmede sig sin afslutning, var de begge enige om, at det ikke var deres respektive hjemstavne, der skulle afgøre, hvor de skulle flytte sammen og bosætte sig. Det skulle være job og dermed også dagligdagen.

- Vi er begge to ambitiøse og brænder for vores fagligheder. Vi kan godt lide at arbejde og have udfordrende jobs, siger Cecilie, der i dag er 29 år.

Karrieremuligheder i Energinet

Så da Anders var færdig som stærkstrømsingeniør og fik job i Energinet i Fredericia, pegede bosætningspilen mod Trekantområdet.

- Jeg havde været i praktik i Energinet under min uddannelse og syntes allerede dengang, at det var en spændende virksomhed, hvor jeg kunne se mig selv have spændende udfordringer og forskellige funktioner i mange år, siger Anders Nissen, der i dag er 33 år og har arbejdet i Energinet siden 2015.

Han startede som specialist med projektering, test og idriftsætning af automationsløsninger til Energinets højspændingsanlæg. I dag er han gruppeleder for delprojektledere, med ansvar for automationsprojekter til styring af højspændingsnettet. Det kan både være udvidelser og nye anlæg eller reinvesteringsprojekter, hvor gamle højspændingsanlæg skal fornys.

Optimal beliggenhed

Med Anders’ første job i hus tog parret beslutningen om at flytte til Fredericia i 2015.

- I første omgang flyttede vi ind i et rækkehus på Skovbakken og jeg fik overflyttet den sidste del af min kandidat til cand. polyt. i miljøteknologi til SDU i Odense, siger Cecilie Nissen.

Anders og Cecilie fandt hurtigt ud af, at Fredericias beliggenhed var optimal for dem.

Cecilie kunne nemt pendle med tog til studiet og hendes familie fra Sjælland kunne nemt komme på besøg. Og med en times kørsel fra Aabenraa var Anders’ forældre forholdsvist tæt på.

Byggede hus og fik barn samtidig

Det skulle vise sig at være en god ting med bedsteforældre i nærheden. For i 2016 blev Anders og Cecilies liv sammen cementeret med både familiestiftelse og husbyggeri nogenlunde samtidig. Her blev de både forældre til sønnen Viktor og flyttede ind i deres nybyggede drømmehus i villakvarteret på Puggårdskrogen.

- Det er rart, at mine forældre og børnenes bedsteforældre bor så relativt tæt på, at de nemt og ofte kan komme på besøg, siger Anders Nissen.

Nære oplevelser med børnene

Da Cecilie Nissen blev færdig med sin civilingeniøruddannelse, fik hun også job i Trekantområdet. Først i Haderslev Kommune som miljømedarbejder, siden som projektleder hos Banedanmark i Fredericia, hvor hun nu dagligt cykler de 3 km på arbejde.

I 2019 blev familien forøget med datteren Nellie.

Som travle småbørnsforældre med to fuldtidsjob har Anders og Cecilie naturligt fokus på de helt nære oplevelser og samværet med børnene, når de har fri.

- Det er nu, de har nået den sjove alder, hvor vi for alvor kan lave ting sammen med dem. Jeg kan bygge en gokart med Viktor i værkstedet eller vi kan alle sammen tage i Madsbyparken, siger Anders Nissen.

Ny i by – hvad skal man gøre?

Men hvordan er det egentlig at flytte til en by, hvor hverken man selv eller ens partner kommer fra? Er det svært at få netværk og venner?

- Da vi flyttede sammen i rækkehuset i Fredericia, benyttede vi kommunens tilflytterarrangementer et par gange og tog på opdagelse i byen og naturen omkring på cykel. Der er jo lækker natur i nærheden både med Fuglsang Skov og Østerstrand, siger Cecilie Nissen.

Cecilie og Anders’ første års tid i Fredericia stod i henholdsvis studiets og det første arbejdes tegn, så parret havde ikke det store behov for at opsøge nye sociale sammenhænge.

Men da Anders og Cecilie flyttede ud på Puggårdskrogen, kom det sociale netværk nærmest helt af sig selv. Med mødregrupper, grundejerforening og endda også gode arbejdskolleger i nabolaget.

- Mit bedste råd til nye tilflyttere er at involvere sig i nærområdet. For eksempel i børnenes institutioner eller fritidsinteresser eller i grundejerforeningen, siger Cecilie Nissen.

- Jeg har engageret mig i min arbejdsplads og herigennem har vi også fået et godt privat netværk og gode bekendtskaber, siger Anders Nissen.

Hygger med hus- og hobbyprojekter

I dag bruger familien blandt andet fritiden på terrassen, på havens gynger og trampoliner med børnene og med diverse indretningsprojekter og hobbyprojekter i hus og have.

Anders har blandt andet selv bygget skur og gynger, lige som han selv har svejset havebedenes metalkanter.

- Selv om vi har bygget selv og valgt husets mange løsninger, så bliver vi nok alligevel aldrig helt færdige med at justere og forbedre, siger Cecilie Nissen.

Måske er det parrets ingeniørfagligheder, der slår igennem – måske er det bare håndelag og fingersnilde.

Prisvindende tryllekunstner

Det er i hvert fald uomtvisteligt, at Anders Nissen er mere end almindeligt fingersnild. For gennem hele sin ungdom har Anders Nissen optrådt som tryllekunstner på så højt et plan, at han har vundet adskillige priser og har haft trylleriet som en god beskæftigelse med 15-20 shows om året, da der var mest gang i butikken.

- Siden vi fik børn, har jeg har dog droslet trylleriet ned på vågeblus. For det kræver megen tid og øvelse at holde sin fingerfærdighed og sine tricks ved lige. Og jeg er så perfektionistisk, at jeg ikke kan tage ud og optræde, hvis ikke jeg har nye tricks eller et show, der sidder i skabet, siger Anders Nissen.

Men inden for hjemmets fire vægge er trylleremedierne så småt ved at finde vej op ad den sorte kuffert igen.

- Nu er vores søn Viktor på 5 år ved at være så stor, at han kan være med på lidt trylleri. Og så bliver det jo sjovt på en ny måde. Trylleriet er en passion, jeg altid har haft, og som jeg nok vil genoptage igen om et par år, siger Anders Nissen.

Magien lever videre. På Puggårdskrogen i Fredericia. I Trekantområdet.