back icon
Back arrow
Cases

MF'er: ”Jeg kan ikke være lokalpatriot – men godt regionalpatriot”

Folketingsmedlem Niels Flemming Hansen (K) er valgt i Sydjyllands Storkreds. Han prioriterer at bruge tid på at møde mennesker, virksomheder og problemstillinger i hele kredsen – det er vigtigt at mærke, hvad der rører sig, mener han.

Han lader gerne Trekantområdet sætte scenen.

Niels Flemming Hansen, MF:

”Trekantområdet står bag fire årlige møder, som altid rummer nogle relevante problemstillinger for erhvervslivet eller borgerne. Jeg prioriterer at være med, for jeg har erfaret, at jeg kommer klogere hjem”

Det er ikke altid, møderne har en direkte tilknytning til de politiske fagområder, som er Niels Flemming Hansens primære ressortområder, men det er mindre vigtigt:

”Det er altid et interessant indhold. Det, jeg hører, tager jeg med hjem, og så kan jeg jo byde ind i dialogen med de andre ordførere, når vi mødes. Jeg ved, kolleger fra andre partier har det på samme måde: Man prioriterer at møde op, når Trekantområdet har noget på programmet”.

Regionalpatriotisk

Det er ikke kun indholdet, der trækker i politikerne. Det gør volumen fra afsenderen også. At det er syv kommuner i stedet for en:

”Det er jo ikke sådan, at det ikke betyder noget for mig, når jeg får en henvendelse fra den enkelte kommune. For det gør det. Men der er alligevel en anden pondus, når budskabet kommer fra syv kommuner. Der er mere vægt bag, helt enkelt. Jeg kan jo ikke være lokalpatriot, men jeg kan godt være regionalpatriot. Den opgave gør Trekantområdet nemmere”, siger han.

Niels Flemming Hansen oplever, at samarbejdet på tværs af kommuneskel – i hvert fald set fra Christiansborg – fungerer rigtig godt.

”Borgmestrene er gode til at koordinere indsatsen og tale for hele Trekantområdet. Det handler aldrig om kommunegrænser eller om partifarver, men om området. Det balancerer man rigtig godt”, siger han.

”Det er man så også nødt til. For hvis først enigheden udadtil går fløjten, så er man lige vidt”, siger han.