back icon
Back arrow
Nyhedsarkiv

Borgmester tager skarp afstand fra forslag til nyt erhvervsfremmesystem

Forfatter
Udgivet af:
Camilla Hostrup Steenholt
06. april 2018

Vejles borgmester og formand for business region Trekantområdet Danmark, Jens Ejner Christensen, kalder Forenklingsudvalgets forslag om at fjerne erhvervsservicen fra kommunerne og samle den i fem regionale erhvervshuse stærkt bekymrende. Det vil svække mulighederne for at skabe en effektiv og sammenhængende indsats – og dermed forringe virksomhedernes vækstmuligheder, mener han.

Et nyt og bedre erhvervsfremmesystem til gavn for virksomhederne og landets samlede vækst og beskæftigelse. Det var ambitionen, da regeringen i juni sidste år nedsatte Forenklingsudvalget for Erhvervsfremme. I dag kom udvalgets så med sine anbefalinger i en rapport, som i den grad kommer bag på Vejles borgmester og formand for business region Trekantområdet Danmark, Jens Ejner Christensen.

- Udvalgets udspil er en stærk centralisering og statsliggørelse af erhvervsfremmesystemet. Jeg har svært ved at se, at det er i vores virksomheders interesse, at indsatserne skal tilrettelægges i Odense og København - langt væk fra de virksomheder, de skal tilgodese. Erfaringen er, at vores virksomheder har størst glæde af lokalt forankrede indsatser, og derfor bør kommunernes erhvervsservice også være hjørnestenen i fremtidens erhvervssystem. Det giver de bedste muligheder for at skabe en effektiv og sammenhængende vækstindsats, siger Jens Ejner Christensen.

Han anerkender dog, at der er et behov for en professionalisering af erhvervsfremmeindsatsen. Men det kan sagtens ske i kommunalt regi. Det er netop derfor, at Vejle, Vejen, Fredericia, Billund, Kolding, Middelfart og Haderslev arbejder sammen i Trekantområdet Danmark om strategiske vækstinitiativer i tæt samspil mellem de lokale erhvervskontorer.

- Hvis erhvervsfremmeindsatsen samles i fem store erhvervshuse indebærer det en stor risiko for, at de lokale og regionale styrkepositioner og strategier ikke tilgodeses. Det er netop samspillet mellem det stærke lokale kendskab til og samarbejde om virksomhedernes behov i kommunerne og den fælles erhvervsstrategi, der sikrer, at Trekantområdets virksomheder oplever Danmarks stærkeste vækst, siger han

Jens Ejner Christensen vil nu tage sagen op med sine borgmesterkollegaer i Trekantområdet.