back icon
Back arrow
Nyhedsarkiv

Ny kommuneplan for Trekantområdet er unik

Forfatter
Udgivet af:
Camilla Hostrup Steenholt
17. januar 2018

Den nye fælles kommuneplan for de syv kommuner i Trekantområdet klar

Planen udstikker retningerne for, hvordan arealerne skal udvikle sig. Trekantområdet er det eneste sted i landet, hvor kommunerne laver planen sammen.
Hvordan får borgerne i Trekantområdet endnu bedre adgang til områdets mange natur- og kystområdet? Det er et af de nye temaer, som belyses i den fælles kommuneplan, de 7 kommuner i Trekantområdet vedtog i efteråret.
Fra i dag kan alle borgere læse med, da planen offentliggøres på kommunernes hjemmeside. Og planen er ret unik. Trekantområdet er nemlig den eneste businessregion i landet, der udarbejder en fælles kommuneplan. Faktisk er det 4. gang i træk, at de syv kommuner kan præsentere deres borgere, virksomheder, investorer og samarbejdspartnere for samme strategiske mål for udvikling og anvendelse af arealerne.

- Vi er meget stolte af på denne måde at være på forkant med udviklingen. Trekantområdet er i dag tæt vævet sammen, og vores borgere kigger også på tværs af kommunegrænserne. De arbejder i en kommune, bor i en anden og tager til koncert i en tredje. Når der kommer en ny virksomhed eller nye borgere til en af vores kommuner, smitter det positivt af på hele Trekantområdet. Fælles planlægning er derfor med til at styrke vores vækst og attraktivitet, siger Jens Ejner Christensen, formand for Trekantområdet Danmark og borgmester i Vejle.

Kommuneplan er overvejende en revision og opdatering af Kommuneplan 2013-2025. Dog indeholder den tre nye temaer: Sikre attraktive boligmiljøer, forbedre adgang og kvalitet i natur- og kystområder og Grønt Danmarkskort.
I kommuneplanen kan borgere læse om de overordnede mål og retningslinjer for, hvordan deres kommune udvikler og bruger sine arealer både i byerne og i det åbne land. Det gælder for eksempel, hvor fremtidens erhverv og boliger skal ligge, hvor solfangeranlæg, rensningsanlæg og biogasanlæg skal etableres, hvor vejene skal ligge, og hvilke kulturhistoriske værdier, landskaber og grønne områder man skal understøtte eller passe særligt på.
Den del af den fælles kommuneplan, som omfatter rammer for lokalplanlægningen, udarbejdes af de enkelte kommuner.