back icon
Back arrow
Nyhedsarkiv

Trekantsamarbejde får ny formand

Forfatter
Udgivet af:
Camilla Hostrup Steenholt
16. januar 2018

Vejles borgmester Jens Ejner Christensen afløser Jørn Pedersen som formand for Trekantområdet Danmark.

Fremover bliver det Jens Ejner Christensen, der skal stå i spidsen for samarbejdet mellem de syv kommuner i Trekantområdet. Vejles borgmester blev mandag valgt som formand, da bestyrelsen bestående af de syv borgmestre konstituerede sig. Middelfarts borgmester Johannes Lundsfryd Jensen blev samtidig valgt til ny næstformand.

Jens Ejner Christensen glæder sig til opgaven.

- Trekantsamarbejdet er et vigtigt samarbejde, som har mange gode resultater bag sig – og store ambitioner for fremtiden. Vi har potentiale til endnu større vækst. En af de spændende udfordringer er at sikre den nødvendige arbejdskraft til vores virksomheder, og her vil jeg gerne være med til at opprioritere den kontakt, vi allerede har til universiteterne, siger den nye formand.
Jens Ejner Christensen afløser Koldings borgmester Jørn Pedersen, der har været formand for samarbejdet de seneste 8 år.
- Det har været nogle rigtig spændende år, hvor vi for alvor har fået sat mål og visioner for samarbejdet gennem den fælles strategi, vi vedtog i 2013. Efter otte år er det på tide at give posten videre, og jeg er ikke i tvivl om, at Trekantområdet med Jens Ejner Christensen i spidsen vil fortsætte den positive udvikling, vi er i gang med. Jeg kommer fortsat til at bidrage via min plads i bestyrelsen, siger Jørn Pedersen.

Foreningen Trekantområdet Danmark består af de syv kommuner Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle. Foreningen har siden etableringen i 1994 arbejdet på at fremme væksten i området med udgangspunkt i en fælles vision og en strategi, der sætter fokus på at fastholde og styrke Trekantområdet som Vestdanmarks vigtigste vækstcenter.
Arbejdet varetages i det daglige af et fælles sekretariat, der blandt andet varetager Trekantområdets fælles interesser og understøtter det praktiske samarbejde samt betjener bestyrelsen bestående af de 7 borgmestre.