back icon
Back arrow
Cases

Beliggenhed er afgørende for Otto Schachners forretning

For virksomheden, Otto Schachner i Taulov, er logistikken et centralt element.

”Vi får containere leveret til os, og så sender vi papkasser med varer afsted - som en handelsvirksomhed kan beliggenheden ikke være bedre, end her hvor vi er!”

Jan Lund, som er direktør for virksomheden Otto Schachner, er ikke i tvivl om værdien i at være lokaliseret ved knudepunktet i Taulov, tæt på Fredericia. Otto Schachner, også kendt som OS sikkerhedscenter, leverer arbejdshandsker og meget andet sikkerhedsudstyr til det danske og de skandinaviske markeder.

”Som en handelsvirksomhed er beliggenheden afgørende for vores forretning. Vores lokation gør helt klart arbejdet nemmere” fortæller Jan Lund.

Da Otto Schachner i 2010 blev opkøbt af Czech CERVA gruppen, var det både den centrale lokation i Danmark, og ikke mindst den centrale lokation i det højst attraktive skandinaviske marked der var af interesse.

Jan Lund fortæller: ”Det var vigtigt for CERVA at købe design og produktion af høj kvalitet – noget danske firmaer specielt er kendt for. At opkøbe et dansk firma var deres entrébillet til at lære mere omkring dansk kvalitet, så det kunne blive implementeret og indlært i deres egen produktion. Beliggenheden lige præcis her, handlede om at sikre den kvalitet vi er kendt for, og nem adgang til de markeder hvor købekraften er stor.”

CERVA gruppen har også fastholdt de 35 danske ansatte i Taulov, for at sikre sig at Otto Schachner fortsætter med at være dansk, også selvom ejerskabet har ændret sig.

At være en respekteret, dansk kvalitetsleverandør gør faktisk en forskel når man sælger arbejdshandsker, ørebeskyttelse og anti-fald udstyr.

”Vi er det største firma i gruppen, udover hovedkontoret i Prag – og vi stræber dagligt efter at det skal forblive sig således. Stifter Otto Schachner, som etablerede firmaet for 72 år siden, var kendt for at være innovativ og for at levere et højkvalitetsprodukt. Han er faktisk så kendt, at en gade er opkaldt efter ham Guangdong i Kina. Den slags respekt er noget man som et seriøst, innovativt og kvalitetsbevidst firma er ivrig efter at opretholde – lige netop derfor bliver vi i Fredericia.” fortæller Jan Lund til sidst.