back icon
Back arrow
Cases

Eurofins har den perfekte beliggenhed

Med kunder og partnere over hele landet, er Vejen den ideelle beliggenhed for Eurofins danske hovedkontor.

Eurofins i Vejen er en del af verdens største selvstændige analyseinstitut, med 400 divisioner og 31.000 medarbejdere over hele verden. Omkring 1000 af dem arbejder i Danmark; primært i Vejen, som er det største af de 3 danske kontorer.

Det er ikke en tilfældighed at Vejen blev det største, fortæller Svend Aage Linde, den danske direktør for Eurofins.

”I Vejen har vi den perfekte beliggenhed, lige i midten af vores værdikæde” han fortsætter, ”Vi befinder os tæt på mange af vores primære kunder i eksempelvis fødevareindustrien, og logistikken i at modtage vareprøver og besøge kunderne er meget nemmere. På mange måder er vores beliggenhed helt genial.”

Eurofins forsyner miljø-, medicinal-, landbrugs- og fødevareindustrien med kemiske og mikrobiologiske laboratorieanalyser, og deres tværgående arbejde strækker sig op og ned i hele værdikæden. Den mest kendte del af virksomheden er Steins Laboratorie, som primært arbejder med fødevaresikkerhed og analyse, som de har gjort i mere end 150 år. De har været en del af Eurofins siden 2006 under navnet Eurofins Steins Laboratorie.

Med tre divisioner i Danmark, samt udenlandsk ejerskab og aktiviteter i 40 lande, har spørgsmålet om hvorvidt beliggenheden i Vejen er den rette, været taget op til overvejelse flere gange:

”Der er alternative placeringer udenfor Danmark, med lønniveauer der, set fra en virksomheds synsvinkel, er mere attraktive. Men her har vi altså den helt rette kombination af logistik og kundenærhed. Vi ligger tæt på vores videnspartnere i Skejby og ligeså på universiteterne i Århus, Odense og København. Det er altså meget vigtigt” fortæller Svend Aage Linde.

Eurofins er en højt specialiseret virksomhed med kemikere, farmaceuter, ingeniører, mikrobiologer og toksikologer, der sammen med højtkvalificerede teknikere udgør kernen i det faste personale; noget som placeringen i Vejen ikke står i vejen for:

”Vi overvejede om en placering i Vejen kunne udgøre en udfordring i at tiltrække alle de akademikere som vi ansætter, men det har slet ikke været et problem. Vi har stadig en konstant tilstrømning af højt kompetente medarbejdere” fortæller Svend Aage Linde afsluttende.