back icon
Back arrow
Cases

Hør en række af Fremtidens Grønne Helte fortælle om deres uddannelsesvej

Vi har brug for flere grønne helte i Fremtiden

Vi skal have flere unge til at vælge en grøn uddannelses- og karrierevej. Og gerne inden for et fag, der kan bidrage til den grønne omstilling. For særligt på dette område bliver der vækst - og jobvækst - i de kommende år. Hør mere om hvorfor i denne video:

Maskinmester - én af Fremtidens Grønne Helte

Mød maskinmesteren Perparim, der arbejder for virksomheden Delpro på Viking Link sitet i Vejen. Her bruger han bl.a. sine generalistkompetencer til at understøtte den grønne dagsorden.

Cand.merc. - én af Fremtidens Grønne Helte

Kasper er uddannet Cand. merc. og bidrager til den grønne omstilling hos Meldgaard, hvor han arbejder med bæredygtig forretningsudvikling

Datamatikeren - én af Fremtidens Grønne Helte

Hør Karin og Youssef fortælle om, hvordan datamatikere bidrager til den grønne omstilling hos GEV i Grindsted.

Elektrikeren - én af Fremtidens Grønne Helte

Hør Thomas fortælle om sin uddannelsesvej, hvor han startede som elektrikerlærling og nu er ved at videreuddanne sig til maskinmester.

Smeden - én af Fremtidens Grønne Helte

Hør Dennis fortælle om sin uddannelsesvej, som egentlig startede på gymnasiet, hvorefter han blev smed og senere maskiningeniør.

VVS'eren - én af Fremtidens Grønne Helte

Hør Henrik fortælle om hvorfor en erhvervsuddannelse som VVS'er var den perfekte vej til jobbet som VVS- og Energispecialist.

Fremtidens grønne helte

Fremtidens Grønne Helte er en af de ungerettede aktiviteter i et projekt, der skal være med til at sikre, at vi i Syddanmark har arbejdskraft nok til den grønne omstilling, der kommer til at fylde mere og mere i de kommende år. Projektet sætter ind på flere områder.

Projektet hedder ”Kvalificeret arbejdskraft til Fyrtårn Syd: Grøn energi og sektorkobling” – og er finansieret af EU’s Socialfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Projektet drives af blandt andre: work-live-stay, Business Esbjerg, Udviklingsråd Sønderjylland og Trekantområdet Danmark.

Læs mere om projektet

Skills-gæster fik øjnene op for den grønne omstillings håndværk

Skills 23 i Fredericia var et brag af en fejring af det gode håndværk. Over 50.000 besøgende lagde vejen forbi messehallerne i Fredericia for heppe, hylde og ikke mindst blive klogere på erhvervsuddannelserne.

Procesoperatøren Max: Et job i den grønne industri giver stor mening

23-årige Max Damm Hansen var to år henne i en gymnasieuddannelse, da han fik en vigtig erkendelse: - Jeg fandt ud af, at alle mine klassekammerater skulle videre på universitetet, og det havde jeg ikke selv lyst til. Så jeg droppede ud for at finde en anden uddannelse at gå i gang med, siger Max Damm Hansen.

Stor nysgerrighed på grønne uddannelsesmuligheder

På Klimafolkemødet 2022 var de unge meget interesserede i, at høre om de mange grønne uddannelsesmuligheder i Trekantområdet. Blandt andet på Fredericia Maskinmesterskole.

De unge er interesserede i grønne uddannelser i Trekantområdet

De unge der besøgte Klimafolkemødet i Middelfart i september 2022 var meget interesserede i, at høre om mulighederne for at tage uddannelser inden for grøn omstilling i Trekantområdet.