back icon
Back arrow
Cases

Industrien som karrierevej bygger bro mellem industrien, grundskoler og STX gymnasier

Prognoser fra Dansk Industri og Erhvervsministeriet peger på, at der i 2025 vil mangle 45.000 faglærte og 10.000 med en videregående uddannelse indenfor STEM kompetencer (science, technology, engineering og mathematics) i Danmark.

Derfor har Trekantområdet Danmark skabt en række projekter under fællesbetegnelsen "Industrien som karrierevej".

Fælles for projekterne i Industrien som karrievej er formålet at bygge bro mellem industri, grundskoler, gymnasier og videregående tekniske uddannelser. Gennem en række tiltag får eleverne indblik i mulighederne i industrien og bliver klædt på til at træffe et kvalificeret valg af uddannelse efter folkeskolen eller gymnasiet.

I øjeblikket arbejder vi med to projekter, Industrien som karrierevej 2.0, som henvender sig til gymnasier og Bæredygtig industri som karrierevej, som henvender sig til elever i folkeskolen.

Industrien som karrierevej

"Vi tænker meget på at rekruttere medarbejdere. Som industrivirksomhed er vi ikke særlig kendt i lokalområdet. Det er egentlig derfor, at vi har indgået samarbejdet. Vi har svært ved at finde kvalificerede medarbejdere.” Majbritt Petersen, direktør i Certex

Projektet Industrien som Karrierevej 2.0 bygger bro mellem industrien, videregående tekniske uddannelser og STX gymnasier. Alle 9 STX gymnasier i Trekantområdet er involveret i projektet. 7 af gymnasierne udvikler undervisningsforløb sammen med lokale industrivirksomheder og med videregående uddannelsesinstitutioner i Trekantområdet.

Projektet Bæredygtig industri som karrierevej henvender sig til 7. og 8. klasserne og der er deltagende skoler fra alle Trekantområdets 7 kommuner. Projektet har til formål at udvikle undervisningsforløb sammen med de lokale industrivirksomheder, som giver de deltagende elever et bredere kendskab til branchen samtidigt med at de i samarbejde med virksomhederne bliver klogere på hvordan man kan blive bæredygtig.

Projekterne ”Industrien som karrierevej 2.0” og ”Bæredygtig industri som karrierevej” er støttet af Region Syddanmarks uddannelsespulje.