back icon
Back arrow
Nyhedsarkiv

Verdenseliten tester Trekantområdet

Forfatter
Udgivet af:
Camilla Hostrup Steenholt
14. september 2018

Den 21. til 23. september kommer nogle af verdens bedste orienteringsløbere til Trekantområdet for at få en smagsprøve på VM-værtskabet i 2020.

Om mindre end 2 år skal Trekantområdet være vært for historiens første VM for byorienteringsløb. Men allerede den 21. september får områdets borgere chancen for at se nogle af verdens bedste løbere i aktion, når 142 landsholdsløbere fra 16 lande som et led i VM-forberedelserne kommer til området for at deltage i tre løb over tre dage i henholdsvis Kolding, Assens og Christiansfeld. Det er en nemlig tradition, at de kommende VM-værter arrangerer nogle træninger og konkurrencer inden selve mesterskabet.

- Vi får som arrangører mulighed for at teste nogle ting af. Men samtidig er det en vigtig del af forberedelserne for elitesportsfolk, at de får mulighed for at løbe i byer og terræn, der kan minde om dem, der bliver til VM. Kortene bliver tegnet af Gediminas Trimakas, Litauen, samme korttegner, der skal tegne kortene til VM, fortæller Karl Kristian Terkelsen fra OK Gorm Jelling, der er en af de 5 lokale klubber, der i fællesskab løfter VM.

Det er udelukkende landsholdsløbere, der må deltage i forberedelsesløbet, og mange af dem kommer med friske medaljer i sportstasken fra VM i Letland, som blev holdt i begyndelsen af august. Herunder verdensranglistens nummer 1 inden for kvinderne, svenske Tove Alexandersson. Hun hentede 2 medaljer af guld og 2 af sølv i Riga.

I 2020 skal VM løbes i henholdsvis Kolding, Fredericia og Vejle. I den kommende weekend bliver løbene dog holdt i Christiansfeld, Assens og den nordlige del af Kolding. Der er nemlig stor hemmelighedskræmmeri omkring VM-ruterne. Faktisk har alle VM-deltagere forbud mod at komme i dele af de tre byers centrum – også selv om der er to år til mesterskaberne. Det gælder også de danske deltagere. En regel, der skal sikre at ingen deltagere kan smugtræne og lære alle byernes smutveje på forhånd.

Af samme grund er ruterne til weekendens løb også hemmelige. Hvis man gerne vil se og heppe på løberne, skal man derfor på selve dagen følge skiltene til start fra følgende steder:

Løb i Kolding, fredag 21. september kl 16: Følg skiltning fra p-pladsen Dyrehavevej 110

Løb i Assens, lørdag 22. september kl 15: Følg skiltning på Øster Ringvej videre Fåborgvej mod centrum.

Løb i Christiansfeld, søndag 23. september kl 10: Følg skiltning fra p-pladsen Lindegade 53-55 eller krydset Koldingvej/Allervej