back icon
Back arrow
Nyhedsarkiv

Ny kulturaftale: Mere kultur for børn og unge i Trekantområdet

Forfatter
Udgivet af:
Camilla Hostrup Steenholt
09. marts 2021

Borgerne i Trekantområdet kan se frem til at møde og medskabe endnu mere kultur i de kommende 4 år. Det er blot én af de positive effekter, som den nye, fireårige kulturaftale med Kulturregion Trekantområdet og Kulturministeriet fører med sig.

Formand for Kulturregion Trekantområdet, Jesper Elkjær, glæder sig over det nye fokus i kulturaftalen, der i perioden 2021-2024 afsætter næsten 17 millioner kroner til kulturaktiviteter i Trekantområdet:

- Vi har lavet en kulturaftale, der bygger videre på det gode samarbejde og de gode kulturoplevelser, som vi skabt sammen med de mange, engagerede kulturaktører i Trekantområdet. Med den nye kulturaftale ønsker vi at bringe kulturen ud af vante rammer og helt tæt på borgernes hverdag. Men vi har også et helt særligt fokus på engagere børn og unge i Trekantområdet som aktive medskabere af kultur, siger Jesper Elkjær.

Det særlige fokus på børn og unge gennemsyrer alle kulturaftalens tre indsatsområder:

  • ”Kulturen ud af vante rammer”
  • ”Kulturelt entreprenørskab og medskabelse”
  • ”Udsyn og læring”

Alle gode kræfter samarbejder

Fælles for indsatsområderne er, at de omfatter en lang række frivillige kulturaktører, kulturinstitutioner, skoler og uddannelsesinstitutioner i de syv kommuner i Trekantområdet.

- Nu skal vi i gang med at udvikle de kommende års kulturoplevelser sammen med alle de gode kræfter på kulturområdet i Trekantområdet. Det gør vi med en række akademier og laboratorier inden for de tre indsatsområder. Derfor er det endnu for tidligt at melde nogle konkrete kulturprojekter ud på nuværende tidspunkt, siger Jesper Elkjær.

Når den fireårige kulturaftaleperiode løber ud, er ambitionen, at kulturaftalen har indfriet en række succeskriterier.

- Borgerne i Trekantområdet skal opleve en øget tilfredshed med kulturlivet, et øget antal kulturoplevelser i byerne for børn og unge. Vi skal have engageret børn og unge som medskabere af kunst og kultur og endelig skal vi have understøttet udviklingen af nye kulturtilbud, der ellers ikke var blevet til noget. Det glæder jeg mig til at følge arbejdet med, siger Jesper Elkjær.

FAKTA

Hvert år frem til 2024 sætter den nye kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregionen godt 4,2 millioner kroner af til kulturaktiviteter i Trekantområdet. Midlerne kommer både fra statens pulje til kultur i hele landet, de syv kommuner i Trekantområdet samt tidligere amtslige midler.