back icon
Back arrow
Erhvervsudvikling

Internationale investeringer kræver regionalt samarbejde

I Trekantområdet arbejder vi sammen om at tiltrække endnu flere internationale virksomheder og investorer til Trekantområdet.

Det kan både være internationale virksomheder, der leder efter gode lokationer at etablere sig på, men det kan også være udenlandske investorer og virksomheder, der ønsker at investere og købe sig ind i danske virksomheder.

Derfor arbejder vi tæt sammen med den nationale investeringsfremmeindsats i Invest in Denmark, der har en medarbejder udstationeret i Trekantområdet Danmarks sekretariat.

Vi arbejder også sammen med de syv kommuner og de lokale erhvervskontorer i Trekantområdet. Kommunerne har både det planlægnings- og udviklingsmæssige ansvar for erhvervsområderne i Trekantområdet, mens erhvervskontorerne har et unikt kendskab til det lokale erhvervsliv. Sammen kan de bistå internationale investorer med alt fra køb af grund over forsyninger og infrastruktur til rekruttering af arbejdskraft og samspil med lokale virksomheder og forsyningskæder.

"Beliggenhed er afgørende for vores forretning!"

Direktør Jan Lund er ikke i tvivl om værdien i at være lokaliseret ved knudepunktet i Taulov, tæt på Fredericia. Otto Schachner, også kendt som OS sikkerhedscenter, leverer arbejdshandsker og meget andet sikkerhedsudstyr til det danske og de skandinaviske markeder.

Internationalisering øger produktiviteten

Internationale investeringer har stor betydning for væksten i Trekantområdet. Internationale virksomheder er nemlig med til at sikre høj produktivitet og adgang til globale værdikæder.

Derfor arbejder vi for at tiltrække endnu flere internationale investeringer til Trekantområdet.

Vi samarbejder på regionalt niveau, fordi der er skarp global konkurrence om tiltrækning af internationale investeringer. Trekantområdet er altså i konkurrence med stærke byregioner over hele verden.

Derfor er det i mange tilfælde nødvendigt at kunne trække på alle Trekantområdets samlede styrker og muligheder, når vi skal gøre os attraktive over for internationale investorer.

I dette regnestykke er det Trekantområdets samlede adgang til for eksempel innovations- og uddannelsesmiljøer, kompetent arbejdskraft, værdikæder, klyngevirksomheder og effektiv infrastruktur, der er afgørende for internationale investorer.

Høj andel af internationale virksomheder og arbejdspladser

Trekantområdet er den business region i Danmark, der har den højeste andel af internationale virksomheder og arbejdspladser uden for Hovedstaden.

Et centralt element i samarbejdet er en fælles engelsksproget investorportal, der giver investorer og interessenter et konkret billede af mulighederne i Trekantområdet.

Investorportalen sikrer videreformidling til relevante kommunale operatører og lokale samarbejdspartnere i Trekantområdet, og kan aktiveres til specifik markedsføring.

Et andet samarbejde, der understøtter tiltrækning internationale virksomheder og investeringer er den fælles kommuneplan, som de syv kommuner i Trekantområdet udarbejder, og som Trekantområdet Danmark faciliterer.

I den fælles kommuneplan koordinerer de syv kommuner for eksempel udlægning af nye erhvervsarealer på baggrund af samlede overvejelser om den fremtidige erhvervsstruktur i Trekantområdet.

Trekantområdet Danmarks succeskriterium for samarbejdet om tiltrækning af internationale investeringer er at styrke den enkelte kommunes og de relevante private aktørers mulighed for at tiltrække og lande internationale investeringer.

Björn har antennerne ude efter internationale investeringer til Trekantområdet

Som en del af Udenrigsministeriet og Trade Council er Björn Snorri Gudmundsson Bøg Invest in Denmarks regionale medarbejder i Trekantområdet, og hans hovedopgave er at tiltrække, fastholde og udvikle internationale investeringer til Danmark og Trekantområdet.

Dét kigger de udenlandske investorer efter i Trekantområdet

Når det allervigtigste parameter – nemlig adgangen til kvalificeret arbejdskraft – er afklaret, så er det blandt andet den grønne dagsorden, der optager investorerne.