back icon
Back arrow
Cases

Schneider Electric har de bedste betingelser for udvikling

Medarbejderne ved Schneider Electric i Kolding har tilsammen 19 forskellige nationaliteter; noget der i den grad beviser, at ved at tiltrække de rette kompetencer, er det muligt at videreudvikle uden at skifte beliggenhed.

Det plejede at være lastbiler pakket med produkter, der forlod matriklen hver eneste dag – nu er det ideer, løsninger og udvikling der dagligt bliver leveret fra virksomheden Schneider Electric i Kolding.

”Vi er et godt eksempel på, hvordan det er muligt at udvikle og forandre sig drastisk, uden at skifte placering” fortæller Morten Støvring, der har været medarbejder hos virksomheden siden 1987 og administrerende direktør i de sidste 16 år.

Schneider Electric er globale specialister i energikontrolsystemer og automation, med en omsætning på over 186 millioner kroner (2015), 144.000 medarbejdere og hovedkontor i Paris. I 2007 købte Schneider Electric det amerikanske firma APC, der 10 år tidligere havde opkøbt virksomheden Silcon i Kolding. Silcon blev etableret for omkring 60 år siden, som et fremstillingsfirma, og er nu en af Schneider Electrics ledende divisioner indenfor udvikling.

Morten Støvring fortsætter, ”Vi er nu et stort ingeniør- og softwarefirma med 200 medarbejdere, der udelukkende fokuserer på at skabe nye ideer og produktionsudvikling for resten af firmaet. På bare de sidste 15-20 år har vi taget 70 patenter!”

Beliggenheden i Trekantområdet har spillet en central rolle i den ovenstående transformation;

”Ejerne ved at Trekantområdet er noget helt specielt. Vi er en del af en global virksomhedsgruppe, så teknisk set kan en udviklingsdivision som vores, være lokaliseret alle steder. Vi er endt her, fordi ejerne mener at dette er et sted hvor vi kan gro og fortsat være i konstant udvikling. Vi tiltrækker desuden en god mængde af relevante og kvalificerede medarbejdere; netop fordi der er jobs til deres ægtefæller, gode skoler til deres børn og smuk natur rundt omkring – alt sammen ting der er væsentlige, når man skal tiltrække de helt rigtige medarbejdere” fortæller Morten Støvring.

Trekantområdets fantastiske infrastruktur med gode motorveje og tætliggende lufthavn er også essentiel:

”Vores ejere er internationale, og vores kunder ligeså – hvert år booker vi mellem 2.500 og 3.000 overnatninger for vores gæster, og bruger desuden restauranter og kulturelle områder ret ofte. Vores omgivelser skal leve op til vores behov, og lige netop dét gør Trekantområdet – og derfor hører vi til her” afslutter Morten Støvring.