back icon
Back arrow
Nyhedsarkiv

Dekan: "Synlighed på tværs af uddannelser er vigtigt for os alle"

Forfatter
Udgivet af:
Camilla Hostrup Steenholt
03. marts 2022

Dekan Simon Møberg Torp fra SDU Kolding er ikke i tvivl om værdien af at samarbejde på tværs af uddannelser i hele Trekantområdet.

De nybagte studenter er knap færdige med deres studenterkørsel, før de taster nye koordinater ind i GPS’en. Koordinater, der fører dem til København og Århus.

En meget stor del – 90 procent ifølge et studie fra Aalborg Universitet – af unge med studentereksamen vælger at flytte til en større by, inden de er fyldt 25 år. Det er studierne, der trækker, og i disse år synes storbyernes magnetiske tiltrækningskræft nærmest uden ende.

Således er de 90 procent en fordobling af andelen, der flyttede, når man sammenligner med tal fra 1990.

Fortsætter udviklingen, så bliver det svært at have unge nok til at tilbyde relevante uddannelser uden for de store universitetsbyer.

Derfor er det afgørende vigtigt, at man samarbejder om at vise de unge, at der er masser af lokale tilbud, siger campusdekanen:

Simon Møberg Torp, dekan, SDU Kolding:

”Vi har en klar fælles udfordring, at der er en lav lokal kendskabsgrad til, at man faktisk også kan læse en masse spændende uddannelser her. De unge ved måske, hvad der er i deres egen by, men de ved ikke, hvad der er i naboområdet. De tænker automatisk på de større byer, selv om der er masser af relevant uddannelse at få lige her. Det skal vi blive bedre til at fortælle om – og det er samarbejdet i Trekantområdet helt ideelt til

En opgave for Trekantområdets Uddannelsesråd

Simon Møberg Torp er med i Trekantområdets Uddannelsesråd og ser den tværgående indsats som særdeles værdifuld i forhold til at promovere området som helhed.

”Samarbejde om synlighed på tværs af uddannelser er vigtigt for os alle”, siger han:

”Trekantområdet har været gode til at komme med en åben invitation til alle institutionerne om at samarbejde. Det er jo oplagt, at vi mødes på den fælles, neutrale platform og samarbejder om det, fordi det er en udfordring, vi har i fællesskab. Det samarbejde faciliterer Trekantområdet fantastisk godt”, siger Simon Møberg Torp.

Ifølge ham er samarbejdet i Trekantområdet skabt til at løse fælles udfordringer:

”Det er jo ærgerligt, når en nybagt student vælger at flytte fra byen på grund af manglende kendskab til Trekantområdets mange spændende uddannelsestilbud. Det er helt naturligt, at nogle unge ønsker at flytte til en af de største byer, men der er også nogle for hvem, vores uddannelser i Trekantområdet vil være det absolut bedste, og hvor vores byer har lige præcis det, der vil være det rigtige. Det overordnede perspektiv, man kan have svært ved at se som den enkelte uddannelsesinstitution og kommune, kan Trekantområdet bidrage med”, siger Simon Møberg Torp.

Designskolen, SDU, Maskinmesterskolen, IBA, UCL og UC Syd – der er masser af gode, relevante uddannelser, man kan tage her i Trekantområdet. Det er en fælles udfordring at fortælle om det, og det er samarbejdet i Trekantområdet en oplagt platform til.
Simon Møberg Torp, campusdekan på SDU Kolding og med i Trekantområdets Uddannelsesråd