back icon
Back arrow
Nyhedsarkiv

Industriens Uge sætter fokus på attraktive karriereveje

Forfatter
Udgivet af:
Camilla Hostrup Steenholt
15. oktober 2019

For fjerde år i træk er Trekantområdets virksomheder, uddannelsesinstitutioner og kommuner i uge 44 værter for Industriens Uge. Og der er arrangementer for både skoleelever og CEOs.

Industrien har hårdt brug for at kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Både nu og i fremtiden. I uge 44 sætter Industriens Uge fokus på, hvordan produktionsvirksomheder i højere grad kan være med til at synliggøre de mange attraktive karriereveje i industrien.
Det sker med cirka 40 forskellige arrangementer spredt ud over Trekantområdet.

- I Trekantområdet har vi de sidste år fejret industrien i uge 44 og det er ikke nogen tilfældighed, at det lige var os, der blev hjemsted fro Industriens Uge. Trekantområdet har altid været en af landets stærkeste industriområder, og det er en position, vi er stolte af. Industrien er en vigtig spiller i fremtiden. Men den har også nogle udfordringer, som vi gerne vil gøre vores til at løse. Og i år er fokus altså på at gøre industrien til en attraktiv karrierevej, siger Ida Heltoft fra Trekantområdet Danmark, der er tovholder på Industriens Uge.

Ugen skydes i gang mandag morgen med årets topmøde, der med udgangspunkt i at Danmark om fire år vil mangle 45.000 faglærte danner rammen om en halv dags indlæg, debatter og gode erfaringer. Deltagerne kommer både til møde de unge, eksperterne, vejlederne og virksomhedsejerne – i håbet om, at alle bliver klogere på, hvordan vi sikrer den arbejdskraft, som industrien meget snart får brug for.

Alle arrangementer i Industriens Uge finder sted i en af Trekantområdets syv kommuner: Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle.

Du kan se hele programmet og tilmelde dig de forskellige arrangementer på www.industriensuge.dk