back icon
Back arrow
Nyhedsarkiv

Infrastruktur i Trekantområdet: Ros til Regeringens prioritering af E45

Forfatter
Udgivet af:
Camilla Hostrup Steenholt
22. april 2021

Der er mange positive tiltag for Trekantområdet i det udspil til infrastrukturplan, som Regeringen præsenterede den 8. april.

Sådan lyder det fra formandskabet for Trekantområdet Danmark, der består af formand Jens Ejner Christensen, borgmester i Vejle Kommune og næstformand Johannes Lundsfryd Jensen, borgmester i Middelfart Kommune.

- Jeg noterer mig med tilfredshed, at der er blevet lyttet til de saglige argumenter for at fremtidssikre de helt afgørende motorvejsforbindelser i Trekantområdet, som binder hele Danmark sammen. Prioriteringen af en sporudvidelse af E45 og E20 rundt om Kolding er helt akut nødvendig. Det samme er sporudvidelsen af E45 fra Vejle til Skanderborg. Og så er det glædeligt, at Regeringen lægger op til at undersøge en kapacitetsudvidelse af Vejlefjordbroen, hvor jeg håber, der også bliver taget højde for støjreduktion af trafikken, siger formand for Trekantområdet Danmark, Jens Ejner Christensen.

Regeringens udspil omfatter også et ønske om at undersøge perspektiverne i en ny vej- og jernbaneforbindelse over Lillebælt.

- Jeg byder naturligvis en analyse af behovet for mere kapacitet over Lillebælt meget velkommen. Vi har i flere år peget på behovet for en fremtidssikring af forbindelsen over Lillebælt, inden trafikken sander til – til stor skade for væksten i Trekantområdet og ikke mindst for de mere end 25.000 pendlere, der hver dag passerer broen. Nu opfordrer jeg regeringen og folketinget til at sætte gang i en undersøgelse hurtigst muligt, så vi kan træffe de rigtige beslutninger i tide, siger næstformand for Trekantområdet Danmark, Johannes Lundsfryd Jensen.