back icon
Back arrow
Nyhedsarkiv

Kø om Kolding koster samfundet dyrt

Forfatter
Udgivet af:
Camilla Hostrup Steenholt
23. december 2019

En udvidelse af motorvejen rundt om Kolding er ikke alene nødvendig. Det er også en god forretning, der vil kunne tjene sig ind på cirka 7 år.

En netop offentliggjort analyse fra Dansk Industri viser, at trængsel på de danske veje årligt koster samfundet op mod 27 milliarder kroner.

Et af de steder, hvor der for alvor sættes penge til, er i Trekantområdet. Blandt andet på motorvejen rundt om Kolding, hvor bilister hver dag spilder så meget tid med at sidde i kø på grund af trængsel, at en udvidelse af motorvejen vil kunne tjene sig hjem på cirka 7 år. Med en samfundsøkonomisk rente på 13,8 procent er det faktisk dét større vejprojekt i Danmark, der allerbedst kan betale sig.

Projektet var derfor også med på den tidligere regerings liste over infrastrukturprojekter, som skal gennemføres de kommende år, og Koldings borgmester Jørn Pedersen forventer også, at den er med blandt investeringer i den infrastrukturplan, som den nye regering efter al sandsynlighed får forhandlet færdig før sommerferien 2020.

- Det haster med at få sat gang i udvidelsen. Trængsel på motorvejen rundt om Kolding er allerede kritisk. Vi oplever dagligt lange køer og forsinkelser i myldretiden til stor gene for både vores borgere og virksomheder. VVM undersøgelsen er lavet, og med den tårnhøje samfundsøkonomiske rente på 13,8 procent er der ingen grund til at udsætte det længere, siger Jørn Pedersen.