back icon
Back arrow
Nyhedsarkiv

Topmøde: Industri, uddannelser og kommuner i Trekantområdet rykker sammen

Forfatter
Udgivet af:
Camilla Hostrup Steenholt
25. juni 2020

Industrivirksomhederne i Trekantområdet kan igen blive lokomotivet, der trækker samfundet ud af en krise – denne gang coronakrisen. Men det kræver omstilling, udvikling og samarbejde.

Det var hovedpointerne, da Trekantområdet Danmark var vært for topmødet ”Hva’ nu, Danmarks Produktionscentrum” fredag den 19. juni.

- I årene efter finanskrisen var det industrien i Trekantområdet, der skabte mange nye jobs og imponerende vækstrater. Og med 38.000 industrijobs er Trekantområdet Danmarks Produktionscentrum. Derfor er det af afgørende betydning for væksten i hele Danmark, at industrien i Trekantområdet kommer bedst muligt gennem coronakrisen. Og derfor havde vi simpelthen brug for at mødes nu og række ud til hinanden, siger formand for Trekantområdet Danmark, Jens Ejner Christensen, der også er borgmester i Vejle Kommune.

Over 60 ledere fra industrivirksomheder, uddannelser, kommuner, erhvervsfremmeorganisationer og fagforbund i Trekantområdet deltog i topmødet, hvor en dugfrisk analyse af, hvordan coronakrisen har påvirket industrien i Trekantområdet blev præsenteret.

Analysen viser blandt andet, at der er stor brancheforskel på, hvor hårdt industrivirksomhederne er ramt af krisen. Analysen blev brugt som udgangspunkt for at drøfte, hvilke udfordringer og muligheder den ny virkelighed med corona bringer med sig for industrien.

Mini-praktik, kompetenceudvikling og lokale forsyningskæder

Nogle af de forslag til indsatser, der kom på bordet under topmødet var:

Mini-praktik og virksomhedsforløb for til nyledige, øget brug af lokale underleverandører, meget mere kompetenceudvikling og flere offentlig/private samarbejdsprojekter.

De mange input fra topmødedeltagerne bliver nu bearbejdet af Trekantområdets sekretariat, hvorefter aktørerne bliver inviteret til at byde ind på konkrete tiltag og samarbejdsprojekter. I uge 44 mødes parterne så til et nyt topmøde.

Jens Ejner Christensen ser topmødet som det første spæde skridt på vejen til at danne en slags alliance mellem industrivirksomheder, uddannelser og kommuner i Trekantområdet

- Vi har en fælles interesse. Nu har vi kickstartet en proces for, hvordan vi i fællesskab kan understøtte industrien i Trekantområdet i at udvikle sig og trives, så den igen kan være med til at producere samfundet ud af en krise, siger Jens Ejner Christensen.