back icon
Back arrow
Nyhedsarkiv

Virksomhederne i Trekantområdet har Danmarks bedste bredbåndsdækning

Forfatter
Udgivet af:
Camilla Hostrup Steenholt
27. august 2020

Nye tal fra Energistyrelsen viser, at bredbåndsdækningen i Trekantområdet er helt i top. En samkøring af data, som Trekantområdet Danmark har foretaget, viser specifikt, at virksomhederne i Trekantområdet har Danmarks bedste bredbåndsdækning.

- Hele 97% af virksomhederne i Trekantområdet har adgang til bredbåndshastigheder på minimum 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload. Med andre ord har vi som business region Danmarks bedste bredbåndsdækning. Det betyder, at virksomheder, der driver – eller ønsker at drive – deres forretning i Trekantområdet, får den bedst mulige IT-infrastruktur at udvikle og videredigitalisere deres virksomheder på, siger formand for Trekantområdet Danmark, Jens Ejner Christensen, der er borgmester i Vejle Kommune.

Han påpeger, at Trekantområdet huser rigtigt mange industri- og eksportvirksomheder og 37.000 arbejdspladser alene i industrien.

- På den måde understøtter vores gode forbindelser både væksten i hele landet og vores regionale arbejdsmarked, siger Jens Ejner Christensen.

Fuld fibernetdækning om få år

Forklaringen på den gode bredbåndsdækning i Trekantområdet skal blandt andet findes hos det regionale energiselskab EWII, der siden 2004 har arbejdet systematisk med at rulle fibernet ud i Trekantområdet.

- I EWII opfatter vi hurtige og stabile internetforbindelser som vigtig infrastruktur for vores samfund. Det er en forudsætning for, at virksomhederne i Trekantområdet kan fungere effektivt og udvikle sig - og at borgerne kan have en ubesværet hverdag. Derfor besluttede vores bestyrelse sidste år, at vi ruller fibernet ud til alle husstande og virksomheder i vores område. Gravearbejdet er begyndt og vi forventer, at der blot går et par år, før vi dækker området 100% med fibernet, siger direktør for Koncernudvikling i EWII, Pernille Johannessen.

DI: Hurtige forbindelser er afgørende

Bredbåndsdækningen er blandt de statistiske indikatorer, som Dansk Industri måler på i sin årlige analyse af det lokale erhvervsklima i landets kommuner, der i år offentliggøres til november.

Hos DI Trekantområdet finder regionalforeningsformand Carsten Kind det helt afgørende, at erhvervslivet i området har adgang til gode, sikre, stabile og hurtige forbindelser:

- Digitaliseringen gennemsyrer nærmest alle processer i en moderne virksomhed. Lige fra supply-chain og business intelligence til salg, markedsføring og forretningsudvikling. Den stigende digitalisering er et konkurrenceparameter, hvor danske virksomheder bliver nødt til at ligge forrest i feltet. Og det er hurtige og tilgængelige internetforbindelser en meget vigtig forudsætning for, siger formand for DI Trekantområdet, Carsten Kind.

3 ud af 7 kommuner med 100% dækning ligger i Trekantområdet

Kigger man på private boligers adgang til bredbåndsdækning, ser det også rigtigt godt ud i Trekantområdet. Der er syv kommuner i Danmark, hvor der er 100% bredbåndsdækning til private husstande. Heraf ligger de tre i Trekantområdet: Fredericia, Kolding og Vejen.

I Haderslev Kommune har 99% af husstandene adgang til bredbånd, mens tallet for Middelfart, Billund og Vejle kommuner 98%. Landsgennemsnittet for husstande med adgang til bredbånd ligger ifølge Energistyrelsen på 94%.

- De gode bredbåndsforbindelser til private husstande betyder også, at det for mange medarbejdere er nemt og effektivt at arbejde hjemmefra, når man bor i Trekantområdet, siger formand for Trekantområdet Danmark, Jens Ejner Christensen.

Trekantområdet deler førstepladsen i bredbåndsdækning med Business Region Esbjerg.


ANALYSE OG METODE

Analysen er udarbejdet ved at sammenstille Energistyrelsens data om internetdækning for virksomheder i de enkelte kommuner (data fra 2020), med data fra Danmarks Statistik om antallet af arbejdssteder for hver kommune (data fra 2018). Dataene for de enkelte kommuner i de danske Business Regions er summeret og vægtet på baggrund af antallet af arbejdssteder.