back icon
Back arrow
Lev hele livet her

Kultur hele livet

Vi er stolte af vores kulturliv, hvor vi har tradition for at prioritere de gode idéer – uanset om de kommer fra erfarne kulturfolk eller engagerede borgere. Vores by- og kulturliv byder derfor på hverdagsoplevelser til både legebørn, læseheste og livsnydere, men også unikke oplevelser i verdensklasse til adrenalinjunkies, musikelskere og kræsne kunstkendere.

Oplev kulturarven

Vores område har rødderne solidt plantet i kulturarven, og gemmer på mange historiske oplevelser. Vi huser hele to steder, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, nemlig Jelling Monumenterne og byen Christiansfeld. Du kan opleve kulturarven på mange forskellige måder, f.eks. på museet Kongernes Jelling som tager hele familien gennem Danmarks historien på en helt unik måde.

Kultur til alle aldre

Kulturlivet starter med børnene, og derfor er børnekultur helt essentielt. Bibliotekerne i Trekantområdet tilbyder et væld af oplevelser for børn og deres familie; hele året rundt kan du opleve teater, musik, litteratur og workshops der begejstrer og inspirerer. Vi huser et af Danmarks få dedikerede børnekulturhuse, nemlig Nicolai i Kolding, som er 1300 m2 indrettet specifikt til børns aktivitet og skaberkraft. Billund er desuden Børnenes Hovedstad, hvor der altid fokus på leg, kreativitet og udvikling.

Oplev et unikt stykke Danmarkshistorie

Oplev et unikt stykke Danmarkshistorie

I det prisbelønnede oplevelsescenter kan du både ude og inde udforske vikingekongerne Gorm og Harald, deres runesten, den store skibssætning og den gigantiske palisade, der blev rejst for mere end 1000 år siden.
Moderne kunst med international vinkel

Moderne kunst med international vinkel

Trapholt har en fast samling af moderne, dansk billedkunst og skulpturer - samt skiftende udstillinger med internationale kunstnere og borgerinddragende samtidskunst.

Bliv en del af kunsten

Kunst og håndværk er en central del af Trekantområdets kulturliv. Vi har mange kunstneriske sjæle, der alle bidrager til et højt niveau af kreativitet, som spænder bredt fra etablerede kunstnere til lokale projekter i de små bysamfund. Du kan altså opleve kunst på mange måder - og i høj grad selv være en del af processen. F.eks. på kunstmuseet Trapholt hvor der ofte arbejdes med borgerinddragende projekter, og lige så i Kunsthal 6100, der inddrager lokale i udforskende samtidskunst.

Musikken spiller hver dag

Vores fælles regionale spillesteder sørger for, at der er koncerter af høj kvalitet året rundt, hvor både nationale og internationale kunstnere lægger vejen forbi. Der er spillesteder i hele Trekantområdet, kig f.eks. forbi Godset i Kolding, Tøjhuset i Fredericia, Bygningen i Vejle, Studio 73 i Vejen eller Månen i Haderslev som præsenterer koncerter med både de helt store navne og helt nye upcoming artister.

Hvert år fejrer vi kulturen med 10 dages festligheder

Hvert år i slutningen af august er der festuge i hele Trekantområdet. 10 dage med mere end 600 tankevækkende, bemærkelsesværdige og underholdende arrangementer inden for blandt andet kunst, musik, teater, dans, foredrag og børnekultur rundt omkring i de syv kommuner.

Trekantområdets Festuge er både folkelig og finkulturel. Den er én gigantisk smagsprøve på, hvad kulturlivet i Trekantområdet har at byde på – tilsat stærke nationale og internationale krydderier.

Helt særligt for Trekantområdets Festuge er en del af arrangementerne blevet til i et samarbejde mellem områdets borgere, foreninger og kulturinstitutioner, der er gået sammen på tværs af kommunegrænserne for at skabe et event til festugen. Ofte skabt til lige netop det sted, det foregår.

Vær med til 10 fantastiske dage fuld af liv - næste gang fra 27. august til 5. september 2021