back icon
Back arrow
Samarbejder & Initiativer

Kultur og events styrker bosætningen i Trekantområdet

Trekantområdet er et attraktivt område både for borgere og gæster. Nærheden til og samspillet mellem kommunerne i Trekantområdet er en stor styrke, og vi samarbejder om at synliggøre den fælles fortælling om det gode liv i Trekantområdet.

De syv kommuner i Trekantområdet har hver deres styrker og kendetegn som bosætningskommuner. Det, vi er fælles om - og det, der gør os forskellige - er til sammen med til at gøre Trekantområdet til et det måske mest attraktive sted at bosætte sig i Danmark.

Sammen har vi Danmarks bedste job- og karrieremuligheder vest for Storebælt - med langt over 200.000 jobs i Trekantområdet og yderligere 400.000 indenfor normal pendlingsafstand. Intet andet sted i Danmark ligger en håndfuld større provinsbyer så tæt på hinanden. Det skaber et unikt samspil mellem land og by med fantastiske rekreative muligheder og et spændende kulturliv. Og så befinder vi os jo midt i Danmark - tæt på det hele.

Vores vision

Trekantområdet er en kulturmetropol, der skaber ideelle rammer for det gode liv. Her kombineres et mangfoldigt by- og kulturliv og en rig og varieret natur med et attraktivt jobmarked.

MANGFOLDIGE KULTURTILBUD

Kultur og events bidrager i høj grad til Trekantområdets attraktivitet. Vi samarbejder om at udvikle Trekantområdet som en kulturmetropol, der både byder på små hverdagsoplevelser og de helt store events året rundt. Vores events drives af det lokale engagement og de stærke fællesskaber - og af vores lyst til at møde verden. En af vores store årlige kulturbegivenheder er Trekantområdets Festuge, hvor vi på tværs af 7 kommuner afholder 10 festlige dage med 600 kulturevents i alverdens afskygninger.

FÆLLES FORTÆLLLING

Den fælles fortælling om Trekantområdet skabes både gennem vores initiativer og events - og gennem målrettede markedsføringsaktiviteter. I samarbejde med kommunerne tilrettelægger vi løbende forskellige kampagner, der sætter spot på kvaliteterne i vores område.

Store sport events

Vi samarbejder med nationale og internationale idrætsforbund om at tiltrække og gennemføre sport events i Trekantområdet. De kommende år ser vi frem til en række internationale mesterskaber, som er resultatet af flere års dedikeret indsats på området. Vi har samtidig fokus på at gennemføre bæredygtige events, der aktivt involverer foreningslivet og virksomhederne, og skaber varige effekter - der gør det endnu mere attraktivt at bo og leve i Trekantområdet.