back icon
Back arrow
Vækst & Muligheder

Danmarks mest attraktive business region

Trekantområdet er Danmarks mest attraktive business region. Handlekraft og iderigdom har skabt nogle af landets succesfulde og innovative virksomhedsmiljøer. Vi har landets bedste rammer for vækst - og vi arbejder hver dag på, at de bliver endnu bedre.

Der er mange gode grunde til at drive virksomhed i Trekantområdet. Vi leverer Danmarks måske stærkeste værditilbud til erhvervslivet:

Danmarks højeste vækst

Trekantområdet har siden 2008 oplevet den største vækst i Danmark. Mere end 12% er BNP pr. indbygger steget med frem til 2018. Og vi har den højeste produktivitet udenfor hovedstaden.

Midt i landet - og tæt på hele verden

Trekantområdet har en unik placering midt i landet. Motorveje og jernbanespor krydser hinanden her og giver adgang mod øst, vest, syd og nord. Samtidig giver Danmarks næststørste internationale lufthavn i Billund adgang til hele verden.

Danmarks bedste vækstimage

Vi måler løbende på værdien af Trekantområdets image. År efter år viser resultatet, at Trekantområdet har det bedste vækstbrand i landet - i skarp konkurrence med hovedstaden. Senest i 2020 var der 26% af danskerne, der mener, at Trekantområdet er bedst i Danmark til at skabe vækst.

Det største arbejdsmarked vest for Storebælt

Intet andet sted udenfor hovedstadsområdet er der adgang til en så stor og velkvalificeret arbejdsstyrke. I Trekantområdet er der mere end én million erhvervsaktive indenfor en times pendling - og en stor del af dem bor lige om hjørnet.

Danmarks produktionscentrum

Med mere end 37.000 job i industrien er Trekantområdet Danmarks stærkeste produktionscentrum. Det er flere industriobs, end der er i København, Århus og Odense til sammen. Verdensanerkendte virksomheder indenfor bl.a. cleantech, design og fødevareforarbejdning har dybe rødder her. Det gælder både familievirksomheder som LEGO og Carl Hansen & Søn og internationale virksomheder som Saint Gobain Isover, Siemens Wind Power og Dupont.

Danmarks transport- og logistikcentrum

Trekantområdet har i kraft af sin beliggenhed og robuste infrastruktur alle forudsætninger for at være det naturlige centrum for transport og logistik i Danmark. Mere end 14.000 er beskæftiget i branchen, og en lang række transport- og logistikvirksomheder har placeret sig i Trekantområdet for at kunne betjene hele Danmark fra én lokalitet.

Danmarks bedste erhvervsklima

Vi tager erhvervslivet alvorligt - meget alvorligt. Trekantområdet er kendt for sin evne og vilje til dialog og handling. Vi går langt for at skabe de bedste rammer for virksomhederne. Og det er ikke bare noget, vi selv siger. Det gør vores virksomheder også. Alle vores 7 kommuner klarer sig traditionelt godt i de mange årlige erhvervsklimaundersøgelser. Undersøgelserne viser også, at Trekantområdet klart er den storbyregion i landet med det bedste erhvervsklima.

Danmarks stærkeste business region

I Trekantområdet er vi klar over, at ingenting kommer af sig selv. Og vi ved, at sammen er vi stærkere - og sammen kan vi tilbyde endnu bedre vilkår for vækst. Vi har arbejdet sammen længere end nogen andre danske kommuner - vi er Danmarks ældste business region med rødder tilbage til 1990'erne. Og ikke nok med det - vi er også Danmarks stærkeste business region med tætte, forpligtende samarbejder, der giver resultater.