back icon
Back arrow
Fakta & analyser

Trekantområdet er et nettoindpendlingsområde

Der har været en støt stigning i antallet af både ind- og udpendlere til og fra Trekantområdet fra 2009 til 2019. Dog har der i hele perioden været væsentligt flere indpendlere end udpendlere.

I 2009 var der 5.108 flere der pendlede ind end ud af området hver dag. Dette tal var i 2019 steget til 7.890. Trekantområdet er altså et nettoindpendlingsområde, og med den tendens tallene viser, ser det ud til at forblive sådan.

Ind- og udpendling 2009-2019

Flest pendler fra Odense til Trekantområdet

Odense er den kommune hvor flest indpendlere kommer fra, hele 5.501 pendler dagligt fra Odense til Trekantområdet. De næste på listen er Hedensted og Esbjerg Kommune med henholdsvis 5.338 og 4.450 indpendlere.

Indpendlerne kommer primært fra kommuner tæt på Trekantområdet, dog vidner de mange indpendlere fra Odense og Aarhus om, at mange også er villige til at pendlere lidt længere for at arbejde i Trekantområdets virksomheder.

Top 10 indpendling til Trekantområdet 2019

Trekantområdets borgere pendler indenfor regionen

Med 4.632 daglige udpendlere er Esbjerg den kommune, der modtager fleste pendlere fra Trekantområdet, derefter kommer Odense og Aabenraa. Fælles for de tre kommuner er, at de ligger i Region Syddanmark. Trekantområdets pendlere bliver altså i høj grad indenfor regionens grænser.

De resterende kommuner på listen vidner også om, at Trekantområdets pendlere bliver i nærområdet. Kun de to storbyer Aarhus og København ligger ikke i den umiddelbare nærhed af Trekantområdet.

Top 10 udpendling fra Trekantområdet 2019