back icon
Back arrow
Fakta & analyser

Trekantområdet er et nettoindpendlingsområde

Der har været en støt stigning i antallet af både ind- og udpendlere til og fra Trekantområdet de seneste 10 år. Dog har der i hele perioden været væsentligt flere indpendlere end udpendlere.

I 2011 var der 5.115 flere, der pendlede ind end ud af området hver dag. Dette tal var i 2021 steget til 6.834. Trekantområdet er altså et nettoindpendlingsområde, og med den tendens tallene viser, ser det ud til at forblive sådan.

Ind- og udpendling 2011-2021

Flest pendler fra Odense til Trekantområdet

Odense er den kommune, hvor flest indpendlere kommer fra, hele 5.887 personer med bopæl i Odense arbejder i Trekantområdet. De næste på listen er Hedensted og Esbjerg kommuner med henholdsvis 5.462 og 4.702 indpendlere til Trekantområdet.

Indpendlerne kommer primært fra kommuner tæt på Trekantområdet, dog vidner de mange indpendlere fra Odense og Aarhus om, at mange også er villige til at pendlere lidt længere for at arbejde i Trekantområdets virksomheder.

Top 10 indpendling til Trekantområdet 2021

Trekantområdets udpendlere bliver i regionen

Med 4.976 udpendlere er Esbjerg den kommune, der modtager fleste pendlere fra Trekantområdet, derefter kommer Odense og Aabenraa. Fælles for de tre kommuner er, at de ligger i Region Syddanmark. Trekantområdets pendlere bliver altså i høj grad indenfor regionens grænser.

De resterende kommuner på listen vidner også om, at Trekantområdets pendlere bliver i nærområdet. Kun de to storbyer Aarhus og København ligger ikke i den umiddelbare nærhed af Trekantområdet.

Top 10 udpendling fra Trekantområdet 2021