back icon
Back arrow
Nyhedsarkiv

Kulturtræf 2022 blev en succes

Forfatter
Udgivet af:
Camilla Hostrup Steenholt
26. september 2022

Mere end 250 folk fra kulturlivet i Syddanmark og Nordtyskland satte torsdag den 22. september hinanden stævne til Kulturtræf 2022 på Engelsholm Højskole mellem Vejle og Billund.

Det var Kulturregion Trekantområdet, Kulturregion Fyn, Kulturregion Sønderjylland/Schleswig og Region Syddanmark, der arrangerede kulturtræffet, der skal blive en årlig tradition, og som i år havde temaet Kultur & Natur.

Og det blev en succes fra første færd. Læs her hvad fire forskellige deltagere fik ud af dagen.

Kjeld Thrane

Formand for Kulturregion Trekantområdet og medlem af kommunalbestyrelsen i Haderslev Kommune

- Kulturtræffet udspringer af de seneste kulturaftaler mellem Kulturministeriet og kulturregionerne. Vi skal styrke kulturarbejdet på tværs af regionerne ved at udveksle erfaringer mellem alle aktørerne i kulturregionerne. Og det starter jo med, at vi mødes og taler sammen og bliver inspireret sammen.

- Jeg er selv blevet klogere på, hvordan vi kan bruge vores natur til at forstærke kulturen – og hvordan vi kan bruge kulturen til at forstærke naturoplevelserne. Vi har mange enkeltstående attraktioner og natur- og kulturværdier. Men vi kan helt sikkert blive bedre til at binde dem sammen og bruge dem til at forstærke hinanden.

Marit de Julienhort Rosenkilde

Projektleder, tilknyttet Spinderihallerne, Fabrikanterne og Pap & Papirfestival i Vejle

- Jeg er med for at få inspiration og nye tanker og idéer omkring bæredygtighed. For det kan jeg bruge til at planlægge nye events og kunst- og kulturprojekter, der sætter fokus på bæredygtighed og skaber nye oplevelser.

- Jeg er meget optaget af bæredygtighed i en bred forstand, og hvordan vi kan skabe mere bæredygtighed på græsrodsniveau – altså nedefra og op. De sessioner, jeg har deltaget i i dag, har bekræftet mig i, vi er på rette spor med mange af de bæredygtighedstiltag, som vi som kulturaktører i Vejle har sat i søen.

Charlotte Helt Brunsgaard

Daglig leder af kulturområdet i Aabenraa Kommune

- Jeg er med at for at få fyldt nye idéer på i forhold til formidling i det fri. Vi har flere forskellige formater, som vi afprøver og udvikler i Aabenraa Kommune lige nu. For eksempel kunst i naturen og lydfortællinger i fodsporene foran Folkehjem.

- Noget af det, jeg tager med hjem fra Kulturtræffet er, hvor vigtigt det er med tråde, der binder de enkelte historier sammen i oplevelser. Vi har mange enkeltstående perler, men de skal bindes sammen til perler på en snor. De mange digitale muligheder vi bliver overstrømmet af betyder faktisk, at godt, gammeldags nærvær kommer i endnu højere kurs.

Maria Viftrup

Kunstner, deltog med kunstværket Byfangst / Det Vakkelvorne Museum, som gæsterne på Kulturtræffet bidrog til med fundne materialer og egne fortolkninger

- Jeg er optaget af naturkultur – altså i ét ord. Dér hvor vi ikke kan skelne de to ting fra hinanden. Dér hvor vi kan arbejde med, at vi både er viklet ind i kunsten, kulturen og naturen.

- Jeg synes, der er noget smukt og demokratisk ved at folk bidrager til kunstværket og jeg synes, det er interessant at bruge det visuelle til at tage dialogen. Som kunstner kan jeg rigtig godt lide at være tilstede og tale med publikum, når de kommer med deres input og fortolkninger til kunstværket. Det er med til at udvikle min kunst.

- For eksempel kom der en gæst og plantede et cigaretfilter i en glaskolbe. Filteret var flækket, så det lignede en udsprunget blomst. Det ledte til en sjov snak om, hvordan naturen ville se ud, hvis alle filtre fra cigaretskodder smidt i naturen blev til blomster. Dén snak vidste jeg jo ikke i morges, at jeg skulle få her i eftermiddag. Det fascinerer mig.

Kulturtræf 22 på Engelsholm Kulturtræf 22 på Engelsholm Kulturtræf 22 på Engelsholm Kulturtræf 22 på Engelsholm Kulturtræf 22 på Engelsholm Kulturtræf 22 på Engelsholm Kulturtræf 22 på Engelsholm
Kulturtræf 22 på Engelsholm Kulturtræf 22 på Engelsholm Kulturtræf 22 på Engelsholm Kulturtræf 22 på Engelsholm Kulturtræf 22 på Engelsholm Kulturtræf 22 på Engelsholm Kulturtræf 22 på Engelsholm