back icon
Back arrow
Nyhedsarkiv

Trekantområdets Festuge planlægger normalt program i august

Forfatter
Udgivet af:
Camilla Hostrup Steenholt
11. februar 2021

Arrangørerne bag Trekantområdets Festuge planlægger i år at afvikle festugeprogrammet i den uge, der traditionelt har lagt dage til de hundredevis af kunst- og musikevents i byerne i Trekantområdet. Nemlig mellem den sidste weekend i august og 10 dage frem – fra 27. august til 5. september 2021.

- Sidste år måtte vi på grund af corona strække festugeprogrammet ud over hele efteråret og justere de enkelte events, så de overholdt forsamlingsloft og afstandskrav. Vi følger naturligvis de restriktioner, der måtte være i august, men vi tror også på, at vi sammen med de mange frivillige og kulturaktører kan afvikle et spændende og coronaforsvarligt festugeprogram, der er tilrettelagt over 10 dage. Det giver nemlig en helt særlig festugestemning – og det er dét, vi planlægger efter lige nu, siger Jesper Elkjær, der er formand for Kulturregion Trekantområdet, der står bag Trekantområdets Festuge.

Borgerskabt kunstskov bliver fyrtårn

Temaet for årets festuge er stadig under udvikling og bliver afsløret ved en senere lejlighed. Dog ligger én af festugens kunstmæssige hovedattraktioner allerede fast.

”Tæt på Træer” er et kæmpe fællesværk, som borgerne i Trekantområdet er med til at skabe, og som sætter fokus på klimaet og den stigende interesse for at komme tæt på naturen.

Med borgernes hjælp skaber tekstilkunstner Tina Ratzer en kæmpe kunstinstallation i form af en skov, som man kan gå ind og opholde sig i. Skovens hundredvis af blade skal frem mod festugen skabes i patchwork af borgerne de i syv kommuner i Trekantområdet.

På bibliotekerne i Trekantområdet kan borgerne derfor allerede nu få udleveret et patchworkkit og gå i gang med at lave deres individuelle blad, der udtrykker den historie, de ønsker at fortælle. Der er også mulighed for at deltage i digitale workshops om patchwork. Det er der mange hundrede borgere i Trekantområdet, der allerede har benyttet sig af.

For at få udleveret et patchworkkit på biblioteket skal man dog først tilmelde sig projektet på Kunstmuseet Trapholts hjemmeside: http://trapholt.dk/taet-paa-tr...

Kunstværket udstilles i tre byer i Trekantområdet under Trekantområdets Festuge. Herefter udstilles det på Trapholt i perioden fra 21. november 2021 til 20. marts 2022.

Kunstprojektet er støttet af Trekantområdets Festuge og Region Syddanmarks kulturpulje.