back icon
Back arrow
Cases

Karsten har fået sin egen jazz-festival

Da Karsten flyttede fra København til Kolding, tog han sin kærlighed til jazzmusikken med. Og mødet mellem den kreative københavner og den mulighedssøgende mentalitet i Trekantområdet har resulteret i en ny jazzfestival i særklasse.

Siden 2015 har Trekantområdet haft sin egen jazzfestival i forbindelse med Trekantområdets Festuge i slutningen af august. Det er en ambitiøs festival, der trækker både kunstnere og musikelskere fra hele landet. En af hovedkræfterne bag festivalen er Karsten Bech. Oprindeligt fra København, men siden 2012 bosat i Kolding.

– Da jeg flyttede hertil, manglede jeg et større udbud af jazzmusik. På et tidspunkt hørte jeg om muligheden for at lave arrangementer under Trekantområdets Festuge, og det gav mine venner og jeg ideen til at lave en jazzfestival i festugen. Siden er det bare gået stærkt, siger Karsten Bech.

I samme forbindelse var han med til at stifte foreningen ”Jazz i Trekanten”, der i begyndelsen primært stod for festivalen. I dag er foreningen også med til at styrke de eksisterende initiativer og udvikle nye i samarbejde med Trekantområdets andre aktører. Alt sammen for at udbrede forståelsen for og kendskabet til den jazz, han holder så meget af.

Karsten Bech og hans forening har gjort et enormt benarbejde for at få festivalen på benene. Og gør det stadig. Til gengæld har han oplevet en fantastisk opbakning fra både publikum, politikere, presse og hele kulturlivet, og han er glad for, at han overhovedet har fået lov til at få chancen for at være med til at skabe noget så stort.

– Det er fantastisk at det har kunne lade sig gøre, og den succes gør, at jeg synes, det er alle arbejdstimerne værd. Til Copenhagen Jazz Festival ville jeg måske have fået lov til at hjælpe med at servere fadøl – her i Trekantområdet kan man få lov til at lave en hel festival. Og endda med stor opbakning. Det er fedt, siger Karsten Bech.