back icon
Back arrow
Nyhedsarkiv

Dansk medalje på hjemmebane ved VM i MTB maraton i Haderslev

Forfatter
Udgivet af:
Camilla Hostrup Steenholt
17. september 2022

Simon Andreassen trådte op på podiet, da VM i Mountainbike maraton fuldendte en historisk dansk cykelsommer, hvor både de danske ryttere, Danmark og danskerne i den grad har haft tour i den i skoven, byen og på landevejen.

Brosten, bykørsel, spektakulære små stier i skovene omkring byen Haderslev. VM i MTB-maraton havde det hele og fik i den grad lokalområdets opmærksomhed. Der var stejle passager, udfordrende single tracks og masser af udfordringer på den 40 kilometer lange rute.

Verdens bedste kvindelige og mandlige mountainbikere dystede om regnbuetrøjerne, mens over 800 motionister forsøgte sig på samme rute efter elitefeltet.

2022 UCI Mountain Bike Marathon World Championships blev afviklet for den internationale cykelunion, UCI, af HMIF Mountainbike i samarbejde med Danmarks Cykle Union, Haderslev Kommune, Trekantområdet og Sport Event Denmark.

VM MTB Marathon 2022 er et stærkt eksempel på, hvad lokalt samarbejde, vilje og engagement kan skabe. Det er en milepæl for Trekantområdets eventsamarbejde at regnbuestriberne for første gang er uddelt her i vores område. Et flot afviklet event i Haderslev rykker os op i en ny liga som eventdestination og forbedrer vores muligheder for tiltrækning af fremtidige værtskaber.
Trekantområdet Danmark, Thomas Kastrup, Sport Event Manager
Den danske bronze-vinder Simon Andreassen på podiet Herrenes podie Den nyslåede verdensmester Samuel Gaze og danske Simon Andreassen Damernes podie Målstregen ved Gravene
Den danske bronze-vinder Simon Andreassen på podiet Herrenes podie Den nyslåede verdensmester Samuel Gaze og danske Simon Andreassen Damernes podie Målstregen ved Gravene
Det har været fantastisk at være en del af VM i MTB Marathon. At se rytterne køre over målstregen på Gravene var en kæmpe oplevelse, og vi har hørt fra rytterne, at det var en flot men hård rute, de var på. At arrangere et VM er en stor opgave, og jeg vil gerne takke UCI, medarrangørerne, HMIF og de mange frivillige fra foreningerne for et utroligt godt samarbejde, som vi i Haderslev Kommune sætter utroligt stor pris på. Jeg vil også gerne takke Naturstyrelsen og de mange lodsejere, der har lagt jord til en del af ruten.
Haderslev Kommune, Mads Skau, borgmester
Start på Gravene Haderslevs gader Sandkulen i Hammelev Hammelev Hammelev
Start på Gravene Haderslevs gader Sandkulen i Hammelev Hammelev Hammelev
Jeg glæder mig over at Danmark igen har præsenteret cykling fra den øverste hylde. Jeg håber, at alle har haft en god oplevelse i og omkring Haderslev. Danmark og dansk cykling er for alvor kommet på verdenskortet. Det viser dette VM med al tydelighed. Fra Danmarks Cykle Union glæder vi os til fortsat at kunne byde velkommen til store internationale cykelløb, hvorfor der også skal lyde en stor tak til vores samarbejdspartnere, der gør disse løb- og events mulige.
Danmarks Cykle Union, Henrik Jess Jensen, formand