back icon
Back arrow
Nyhedsarkiv

VM i orientering: En fest i fuld sprint

Forfatter
Udgivet af:
Camilla Hostrup Steenholt
01. juli 2022

Den seneste uge har orienteringsløbere fra hele verden dystet om VM-titler i sprint i Trekantområdet, Vejle, Fredericia og Kolding. I deres fodspor har motionister løbet om æren og oplevelsen af et VM-set-up i hjertet af de danske byer.

Nå, men jeg må løbe – jeg skal i byen! Denne helt almindelige, hverdagssætning fik i denne uge en helt ny betydning. For orienteringsløbere fra hele verden havde sat hinanden stævne i det første rene VM i sprint. Sociale medier er løbet over med stemningsrapporter fra både deltagere, hold, partnere, tilskuere, borgere, medier – lokale, regionale, nationale og internationale. De signifikante pink bannere på afspærringerne og på alle de mange, mange frivillige har sat sig i erindringen af dette VM.

"Vi er meget stolte over at have vist orienteringsløb på en spændende og nærværende måde i nogle fantastiske rammer. Der har været mange forbi som ikke var orienteringsløbere, og det er vores indtryk, at de har fået en på opleveren. Intensiteten, farten og løbernes evne til at finde vej i høj fart har fascineret mange, der ikke kender til orienteringsløb. Vi håber naturligvis det vil smitte af på interessen for orienteringsløb og flere vil prøve en sport hvor hjerne og hjerte skal arbejde lige meget for at lykkes," siger Poul Kristian Mouritsen, formand for Dansk Orienterings-Forbund.

Også de tre værtsbyer er meget tilfredse med ugens løb:

”I Koldings bymidte er vi vant til, at det vrimler med mennesker. Men jeg må sige, at det er helt anderledes scener, når ”vrimlen” foregik i løb hen mod den næste post. Det var en ekstraordinær mulighed at bruge gågaden og Kolding by som bane for et VM i orientering. Jeg håber, at løberne har fået gode minder med hjem fra Kolding, hvor vi tre kommuner i fællesskab har løftet værtsrollen,” siger borgmester i Kolding, Knud Erik Langhoff, som suppleres af kollegaen i Fredericia:

”Det har været fantastisk, at Fredericia har kunne lægge kulisse til det første verdensmesterskab i disciplinen Knock Out Sprint. En stor tak til Sport Event Denmark og alle involverede aktører i afviklingen af et flot VM i Fredericia. Samarbejdet mellem Fredericia, Kolding og Vejle Kommuner samt Trekantområdet Danmark viser, hvorfor Trekantområdet nu og i fremtiden har de helt optimale rammer for store sportsevents”, siger Steen Wrist, borgmester i Fredericia.

”Det har været helt særligt at slutte af med VM-finalen her i hjertet af Vejle. Løberne har givet vejlenserne en kæmpe oplevelse, når de er løbet rundt i baggårde og forbi nysgerrige børnehaver og skoler. Vi er samtidig enormt stolte over, at vores lokale Ida Agervig Kristiansson fra Vejle har klaret det så flot både i kvalifikationen og i finalen her til aften,” siger Dan Arnløv Jørgensen, viceborgmester i Vejle Kommune.

Sport Event Denmark, som har været med til både af få VM’et til Danmark, bidraget til planlægningen og også været med til afviklingen istemmer samme tilfredshed:

”Der er ingen tvivl om, at vi har oplevet et perfekt match. Vejle, Kolding og Fredericia leverede smukke og udfordrende VM-ruter, og også motionisterne fik sig en fantastisk oplevelse. Og jeg noterede mig, at de mange frivillige var klædt godt på til opgaverne og fik virkelig sat ansigter på Danmark som vært,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, før også han må sande, at det er tid til at løbe. Sport Event Denmark er også partner på Tour-starten, som løber af stabelen i morgen, fredag med enkeltstart og i den kommende weekend passerer bl.a Trekantområdet med start på 3. etape i Vejle, som har været klædt i både orienterings-VM’s lyserødt og Tour de France’s gult.

WOC 2022, foto: Ard Jongsma WOC 2022, foto: Ard Jongsma WOC 2022, foto: Ard Jongsma WOC 2022, foto: Ard Jongsma WOC 2022, foto: Ard Jongsma WOC 2022, foto: Ard Jongsma WOC 2022, foto: Ard Jongsma WOC 2022, foto: Ard Jongsma WOC 2022, foto: Ard Jongsma
WOC 2022, foto: Ard Jongsma WOC 2022, foto: Ard Jongsma WOC 2022, foto: Ard Jongsma WOC 2022, foto: Ard Jongsma WOC 2022, foto: Ard Jongsma WOC 2022, foto: Ard Jongsma WOC 2022, foto: Ard Jongsma WOC 2022, foto: Ard Jongsma WOC 2022, foto: Ard Jongsma