back icon

Oplev sporten helt tæt på denne sommer i Trekantområdet

Sommeren 2022 byder på et væld af sportsoplevelser i Trekantområdets byer. Kom ud og oplev den fantastiske stemning og se atleterne helt tæt på! Giv særligt de danske atleter ekstra god opbakning, så de mærker hjemmebanefordelen og kan yde deres allerbedste.

Speedway Grand Prix of Denmark i Vojens

Speedway Grand Prix er tilbage i Vojens den 10. september. Forventningerne til dette års VM Grand Prix serie er store. Danmark har hele tre VM kandidater til start, i form af Leon Madsen og Mikkel Michelsen. Kom med på hjemmebane og se verdenseliten dyste og giv de danske stjerner en fantastisk opbakning.

Læs mere og køb billetter her

VM i Marathon MTB i Haderslev

Den 17. september kan du opleve verdens bedste mountainbikeryttere suse gennem Haderslev by, Pamhule skov og videre mod Vojens og retur igen. De kører 3 runder og distancen er i alt 120 km på både brosten, grus og i skov. Omkring Gravene kan du opleve start og mål, og give rytterne en fantastisk opbakning på opløbsstrækningen.

Læs mere her

VM i kørestolsrugby i Vejle

Oplev en actionsport, som ingen andre. Vejle indtages af verdenseliten i kørestolsrugby, som fra 10. til 16. oktober skal dyste om den ultimative hæder som verdensmestre. Kørestolsrugby foregår i et højt tempo og giver en fantastisk tilskueroplevelse - så kom og få en oplevelse i særklasse! Enkelte kampe er gratis, men de fleste kræver billet.

Læs mere og find billetter her

Allerede afholdte sportsevents i Trekantområdet denne sommer

DM i Kano og Kajak Marathon på Jels Sø

26.-28. august foregår dette års DM i maratonkaproning på Jels Sø. Som noget særligt ved maratondistancen er der indlagt en eller flere overbæringer, hvor roerne går i land og løber et stykke med kajakken, hvorefter de sætter kajakken i vandet og ror videre. Der er derfor garanteret god underholdning når de danske mestre skal kåres.

Læs mere her

Foto: John Mortensen

PostNord Danmark Rundt - afsluttende etape i Vejle

Der er endnu en gang cykelløb fra øverste hylde, når Postnord Danmark Rundt gæster Vejle den 20. august med 5. og sidste etape af løbet. Rytterne starter i Give og kører mod Vejle hvor de skal prøve kræfter på Kiddesvej, som skal passeres ikke mindre end 5 gange, inden vi kan kåre den samlede vinder af PostNord Danmark Rundt 2022.

Læs mere om etapen her

ITF Future world Tennis Tour i Vejle

25.-31. juli kan du opleve tennis på topniveau, når tennistalenter fra hele verden kommer til Vejle for at høste point til verdensranglisten. Kom med og giv de danske spillere hjemmebanefordelen med fantastisk opbakning.

Læs mere om ITF turneringen her

3. etape af Tour de France Grand Départ

3. juli byder vi velkommen til legendariske Tour de France Grand Départ, når 3. etape ruller afsted fra Vejle til Sønderborg.

Rytterne skal fra Vejle over Jelling, dernæst mod Kolding, gennem Christiansfeld, og slutteligt gennem Haderslev. En helt igennem smuk rute gennem vores skønne område - og hele verden kigger med! Grib chancen for en helt unik oplevelse.

Det er ikke kun selve cykelløbet du kan opleve, undervejs på ruten har lokale foreninger og frivillige lavet et væld af arrangementer, som du kan deltage i.

Læs mere om Tour de France og alle de spændende arrangementer her

VM i Orienteringsløb i Kolding, Fredericia og Vejle

25.-30. juni er der VM i Orienteringsløb i Trekantområdet. For første gang afvikles VM udelukkende i bymiljø, hvilket kaldes for ”Sprint” – det vil sige, at ruterne ikke er så lange, men til gengæld løbes der flere løb samme dag og der løbes hurtigt.

Du kan opleve løberne på nært hold i byen, når de suser forbi og samtidig orienterer sig på kortet. Det vil også være muligt at følge løberne på storskærm og via din smartphone.

Skole OL-finale i Billund

14.-17. juni er der OL-stemning i Børnenes Hovedstad Billund - der er nemlig finaler i Skole-OL hvor 4.-8. klasser fra hele landet dyster mod hinanden. I 12 forskellige sportsgrene skal de knap 11.000 børn vise hvilke klasser der i fællesskab er bedst. Kom og bidrag til stemningen og hep på alle de seje børn!

Læs mere om Skole OL-finalen her

Foto: Lars Møller

U21 herrelandsholdet EM-kvalifikation i Vejle

  • 4. juni Danmark - Kasakhstan
  • 10. juni Danmark - Skotland
  • 14. juni Danmark - Tyrkiet

Mærk suset når U21 herrelandsholdet i fodbold løber på banen på Vejle stadion. I juni måned spilles der tre EM-kvalifikationskampe lige her i Trekantområdet. En unik mulighed for at opleve fodbold på højeste niveau!

Læs mere og køb din billet her

Foto: Claus Birch, dbufoto.dk

Royal Run i Kolding

6. juni kan du opleve Royal Run i Kolding, hvor HKH Kronprinsesse Mary løber med og gør oplevelsen ekstra spændende. Er du ikke blandt de mere end 10.000, der allerede har sikret sig et startnummer, kan du møde op og tage del i festlighederne ved at heppe på alle de seje løbere. Kom og vær med til at skabe en festlig dag i Kolding!

I Kolding kommer løberne selvfølgelig forbi det gamle kongeslot Koldinghus, hvor de får det smukke vue over Slotssøen med på turen. Som tilskuer kan du med fordel placere dig her og ellers orientere dig på ruten, for at få mest muligt ud af oplevelsen. Alle løbere har deres fornavn på maven, så giv dem et hep - også dem du ikke kender i forvejen!

Foto: Ard Jongsma