back icon
Back arrow
Nyhedsarkiv

1 mio. kr. til udvikling af ungekultur i Trekantområdet

Forfatter
Udgivet af:
Camilla Hostrup Steenholt
29. marts 2023

Kulturkonsulenter og medarbejdere på kulturinstitutioner i de syv kommuner i Trekantområdet bliver i 2023 klogere på ungekultur – og hvordan man fremmer den.

Det bliver ét af resultaterne af, at den regionale kulturaftale mellem Kulturministeriet og Kulturregion Trekantområdet har sat 1 mio. kr. af til et akademi for ungekultur.

Et andet udkomme bliver kulturoplevelser for de unge, der forbruger kultur – og nyttige erfaringer for de unge, der skaber ungekulturoplevelser.

Kjeld Thrane:

- Alle kommuner i Trekantområdet er optagede af, hvordan vi gør det attraktivt for unge at bo og uddanne sig i vores område. Derfor har vi valgt at sætte spot på ungekultur som en af vejene til at skabe oplevelser, udvikling og fællesskaber for unge, siger formand for Kulturregion Trekantområdet.

Formand for Kulturregion Trekantområdet

Trekantområdets Akademi for Ungekultur er først og fremmest et tiltag, der gennem øget viden om udfordringer og muligheder på ungekulturområdet, og gennem erfaringer med prøvehandlinger, skal gøre kulturaktører og unge kulturskabere bedre til at lave kultur, der engagerer unge.

Ungdomsbureauet kortlægger ungekulturen

Til at gøre kommunernes kulturmedarbejdere klogere på ungekultur har Kulturregion Trekantområdet allieret sig med Ungdomsbureauet, der gennem interviews, workshops og observation skal kortlægge ungekulturen i Trekantområdet – og formidle fundene til kulturaktører og kulturskabere i Trekantområdet.

- Vi kommer til at kortlægge, hvad der især kendetegner ungdommens fællesskaber lokalt. Og vi ser frem til at undersøge og formidle de fund, der kommer ud af projektet, siger direktør i Ungdomsbureauet, Anna Asghari.

Pulje på 500.000 kr. åben nu

Som en del af Trekantområdets Akademi for Ungdomskultur er der afsat en pulje på 500.000 kr., der kan søges af både kommunale og frivillige kulturaktører og af kulturskabere.

Puljen støtter aktiviteter og prøvehandlinger, der styrker viden, netværk og oplevelser inden for ungdomskultur.

- Det kan for eksempel være at samle unge kulturskabere fra Trekantområdet til fælles kompetenceudvikling og inspiration. Det kan være at afprøve nye metoder til at engagere de unge i lokale kulturfællesskaber. Det kan også være netværksmøder for fagprofessionelle på ungekulturområdet, siger kultur- og eventchef i Trekantområdet Danmark, Pernille Holmskov.

Pulje til aktiviteter indenfor ungdomskultur

Vil du bidrage til ungekulturen i Trekantområdet? Så kan du søge støtte til konkrete aktiviteter i relation til Akademi for Ungekultur.