back icon
Back arrow
Nyhedsarkiv

Verdenseliten på træningslejr i Trekantområdet

Forfatter
Udgivet af:
Camilla Hostrup Steenholt
10. oktober 2019

I de kommende dage får Trekantområdet besøg af det danske orienteringslandshold og yderligere 20 af verdens bedste orienteringsløbere. De kommer for at få en smagsprøve på VM 2020, der løbes i Fredericia, Kolding og Vejle.

Hvis du bevæger dig rundt i Trekantområdet fra i morgen og frem til tirsdag, kan du være så heldig at møde nogle af verdens bedste orienteringsløbere. De er nemlig på træningslejr forud for VM i byorienteringsløb næste år, hvor Trekantområdet er vært.

-På træningslejren får løberne mulighed for at vænne sig til dels dansk byterræn og dels den måde, som VM-kortene bliver tegnet på. Selv om kortene skal leve op til særlige krav, er der alligevel forskel på måden, de bliver tegnet på, fortæller Flemming Jørgensen, der er Event Director.

Verdensmesterskabet i 2020 bliver det første mesterskab, hvor der udelukkende løbes sprintløb, som foregår inde i byerne. Der er tre discipliner - 2 individuelle og en stafet – som skal løbes i henholdsvis Fredericia, Vejle og Kolding. Det nye mesterskabsformat med centrale og publikumsvenlige løb betyder, at borgere og besøgende får ekstra god mulighed for at følge løbene.

I de kommende dage foregår træningerne og løbene ikke i de tre VM-byer, men derimod i Middelfart, Grindsted, Haderslev, Vejen, Horsens og Odense. Der er nemlig stor hemmelighedskræmmeri omkring VM-ruterne. Faktisk har alle VM-deltagere forbud mod at komme i dele af de tre byers centrum. Det gælder også de danske deltagere. En regel, der skal sikre at ingen deltagere kan smugtræne og lære alle byernes smutveje på forhånd.

Denne gang er de fleste af dagene fyldt op med træning. Der vil dog være mulighed for at opleve et rigtigt løb. Lørdag kl. 15 er der nemlig sprintkonkurrence i Haderslev, mens der om søndagen er kvalifikationsløb kl. 10 og finaler kl. 14 i Vejen.

I Haderslev er der mødested ved Hotel Norden på Gammel Brandvej. Ved det tidlige løb i Vejen er der mødested ved Grønvangskolen, mens finalen senere på dagen foregår ved rådhuset.